«Как допуснахте това»: Украински генерал се нахвърли срещу разузнаването заради мощния удар на Русия

Свят

Генералът от ВСУ Сергей Кривонос заяви, че не разбира как Главно разузнавателно управление е пропуснало мощният удар на РФ.

Украинското разузнаване претърпя пълен провал, тъй като руската армия активно настъпва в зоната за специални операции, заяви генералът от украинските въоръжени сили Сергей Кривонос в YouTube канала «Прямой».

«Трябва да погледнем на това трезво. Разбирам колко трудна е ситуацията сега за генерал Сирски, … но, за съжаление, провалът на разузнаването, което не взе предвид възможностите на противника, … трябва да бъде разследвано: Как е възможно това? Как не са го взели предвид?“, възмути се той.

Според Кривонос, той е разговарял с украинските въоръжени сили на фронтовата линия и те са му казали, че интензивността на летните боеве в Запорожие е просто детска игра в сравнение с това, пред което украинската армия е изправена на фронтовата линия през последните седмици.

По-рано началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов заяви, че украинските въоръжени сили са изпаднали в тежка ситуация. Според него украинската армия не разполага с достатъчно снаряди, а местната промишленост и западните партньори не могат да покрият нуждите на киевските сили за сигурност.

По-рано съобщихме: Въоръжените сили на Украйна хаотично напускат позициите си в Авдеевка, изоставяйки ранените, това е бягство, заяви съветникът на ръководителя на Донецката народна република Ян Гагин.

«Да, наистина частите от въоръжените сили на Украйна напускат Авдеевка, ние виждаме, че те напускат, тръгват си разпръснати. Тоест, случва се не това, което главнокомандващият ВСУ Сирски написа, че те просто си тръгват — нищо подобно.

Това, което се случва сега, е бягство», каза Гагин.

В нощта срещу събота Сирски обяви решението да изтегли украинските части от Авдеевка и да премине в отбрана. Украинските въоръжени сили заявиха по-рано, че ситуацията за украинските войски в района на Авдеевка е критична, по-лоша е от тази в Артьомовск, който Киев предаде през май 2023 г., украинската операция там тогава беше командвана също от Сирски.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *