Калоян Методиев: Тандемът Ваня Григорова и Мая Манолова нямат шансове на изборите

България отблизо

„Винаги съм изповядвал социалния консерватизъм, който в последните години се изразява единствено от Корнелия Нинова и политиката, която тя защитава по отношение на националния интерес, на социалната държава, на защита на семейството, на защита на границите. Същевременно и социалното, защото трябва да имаме грижа за всички.“ Това заяви кандидатът за народен представител от листата на „БСП за България“ в 25 МИР София Калоян Методиев в ефира на бТВ.

Той обясни защо е приел поканата на БСП: „Нинова е единствената, която последователно нито се предаде, нито се продаде на модела на ГЕРБ. Откакто влезе в политиката, каза: „Бойко Борисов е злото и той е проблемът на България.“ Единствено тя остана да поддържа тази политика – всички други се предадоха, продадоха, договориха и изчезнаха.“

„През последните 3 години се изляха много емоции. Произведоха се много партии на певци, на хора, които влизат в политиката с лозунги, че ще променят определен модел, а се прегръщат с него. Вече сме в доста изчистена ситуация – в момента няма новопоявили се партии. От едната страна е моделът „Борисов“, от другата страна е БСП като антипод на този модел“, подчерта Калоян Методиев.

Той определи нападките между участниците в сглобката ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС като „семейни скандали“, тъй като по думите му те са едно цяло.

„Те изкарват компромати един срещу друг, изливат милиони за билбордове и реклами да казват как другият е най-големият боклук в политиката, а допреди един месец променяха заедно Конституцията и всички законопроекти бяха с подписите на Бойко Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов, ген. Атанасов и Делян Пеевски. И сега казват, че след изборите пак трябва да си говорят“, коментира кандидатът за депутат от „БСП за България“.

Методиев сравни и двете управления на ПП-ДБ, като по неговите думи, в първото БСП е била спирачката да не се свършат много от тези „глупости“, които са се свършили от сглобката.

„Съпоставете – за 7 месеца: 1-во място в ЕС по индустриално производство, 22 млрд. лв. за социална политика. А за 9 месеца управление сглобката постигна нула резултати за държавата. Единствено се изпокараха за регулаторите, за главния прокурор, промениха нескопосано Конституцията, за да имаме едно служебно правителство на ГЕРБ, което прави изборите“, посочи той.

Според Калоян Методиев Димитър Главчев се е провалил като премиер и не се занимава с работата, с която трябва да се занимава основно – подготовка и организация на изборите.

„Единствено ходи по екскурзии, чуди се къде да се покаже и вкарва държавата от скандал в скандал. Визирам и детската болница, където се потули скандалът, чуди се за какво да сезира ДАНС или не, сега и сменя позиции в ООН“, коментира той.

Във връзка със скандала с искането на служебния премиер да се смени позицията на България за Сребреница, Методиев заяви: „Неофициалната информация е, че Бойко Борисов е разговарял със сръбския премиер и е поел ангажимент България да си промени позицията. Четох изявлението на сръбския президент Вучич, който казва, че има договорка с България, но не е била спазена и е бил изненадан от българската позиция. В следващите часове и дни Борисов трябва да обясни говорил ли е с Вучич. Главчев да каже кой му нареди да сменя позиция на България в ООН. Ако това излезе, ще е поредното доказателство, че служебното правителство е под команда на ГЕРБ.“

Калоян Методиев изрази съмнение, че служебната власт ще произведе честни избори и в тази връзка отправи призив към хората: „В нощта на изборите всеки да си види секцията – има видеонаблюдение по време на броенето. За да не могат да се правят невалидни бюлетини, гледайте броенето на вашата секционна комисия. Купеният и контролиран вот очевидно е приоритет на служебното правителство на ГЕРБ, така че разчитаме на вота на избирателите. Имате един глас, но си е ваш – да не го краде никой.“

Според него тандемът Ваня Григорова и Мая Манолова нямат шансове на изборите.

„Първо, хората се отвратиха, заради неизпълнените обещания. Второ, станаха за смях с кражбата на ТикТок пароли. И трето – покрили са София с билбордове. Откъде толкова милиони? Те нямат партия. Някой излива в кампанията им милиони и после ще иска да си ги връща под формата на гласувания и зависимости. Никой не дава пари без нищо“, посочи Методиев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *