Караянчева към Ризова: Вие не смятате ли, че президентът готви метеж? Мафията финансира протестите!

България отблизо
Вие не смятате ли, че президентът готви метеж? Не смятате ли че имаше такова на 2 септември? Това попита в отговор на въпрос на водещата Цветанка Ризова шефката на парламента Цвета Караянчева.

„На 19 февруари, при отбелязването на годишнината от обесването на Васил Левски, той направи алтернативно шествие, което освирка г-жа Фандъкова. Оттогава се нагнетява напрежение, връх на което беше вдигнатият юмрук на президента. На 2 септември специално дойде в парламента, за да мине през протестиращите. Навън бяха сложени тонколони, за да се чува гласът му на площада. Това, ако не говори за участието му…“, даде своето обяснение Караянчева.

 

По повод думите на премиера Борисов, че мафията иска да свали правителството, тя каза: „Има двама олигарси, които са извън България, които заявяват дирижиране на протеста. Има хора, които казваха за протеста на 2 септември „Да дойдат винкелите“. Олигарсите финансират онази част от протеста като „Отровното трио“. Разбира се, че това е мафия, това е мафия, която на практика финансира протестите. Тези, които по нормален начин искат властта, не се пришиват към „Отровното трио“ и всичко останало“, посочи тя.

 

Хората искат нова Конституция, нов ред – каза Караянчева и забрави, че основните искания са за оставка на Борисови и Гешев. Кой проблем ще разрешиме, ако подадем оставка?

 

Тази Конституция е само покана за разговор, ще има мнения и предложения, ще се опитаме да убедим и народни представители, които не я подкрепят. Така тя отговори на въпрос, че този проект е правен от министър, който подаде оставка, коментира тя пред bTV.

 

Властта е легитимна. Гласуваха над 1 млн. за нас. Не извеждаме тайно депутатите. Те ползват бусове и метро. Оставката какво решава в този момент? смята тя.

Не се страхуваме нито от служебно правителство, нито от нови избори. Кой е най-готов сега да спечели изборите. Ние сме най-структурирани, посочи тя.

Независимо от ДПС имаме парламентарно мнозинство. ДПС идват на работа, да им забраним ли. Ако искат да гласуват да идват. Питайте ДПС, защо са се регистрирали днес, така отговори тя за осигурявания от ДПС кворум в парламента. Няма зависимост от ДПС, допълни тя.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *