Киевци си признаха от коя руска ракета ги е страх най-много!

Свят

Най-опасни за Украйна са хиперзвуковите ракети „Кинжал“. Системата за противовъздушна отбрана изпитва затруднения при свалянето им.

 

„Само ракетата „Кинжал“ е проблем за нас. Защото се смята за хиперзвукова. В определен участък от траекторията тя достига тази скорост. И от трите пъти, когато е била използвана, поне така се смята, всички ракети са достигнали целта си и не са успели да ги свалят.

– Тя е с въздушно базиране и в зоната, в която можем да я проследим и свалим, има най-висока скорост“, обяснява военният експерт Олег Жданов, цитиран от „УНИАН“.

Същевременно, той не смята, че „Кинжал“ може да се счита за хиперзвукова ракета. В същото време експертът посочва, че украинската система за противовъздушна отбрана сваля ракети „Оникс“.

„Те често са били изстрелвани към Одеса и градовете по Черноморското крайбрежие. Имаме опит в свалянето на тази ракета“, заключава Жданов.

Ракети „Кинжал“ – какво е известно за тях

Ракетният компекс Х-47м „Кинжал“ е руска хиперзвукова авиационна ракетна система с хиперзвукови ракети 9-С-7760. Отбелязва се, че скоростта й превишава скоростта на звука 10 пъти. Редица експерти обаче не са съгласни, че това са хиперзвукови ракети.

Ракетата може да маневрира по време на полет. Тя може да поразява както неподвижни обекти, както и надводни кораби. Тези ракети се носят от изтребителите-прехващачи МиГ-31к.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *