Киев се хвали с победи, но ето какво каза руското Министерство на отбраната!

Свят

Министерството на отбраната на Русия съобщава, че всички вражески атаки в Херсонска област са били успешно отблъснати, информират световните издания. 

Руските войски продължават да се сражават, за да отблъснат настъплението на ВСУ по направлението Николаев-Криворижски.

Всички атаки на украинските въоръжени сили са успешно отблъснати в тактическите райони на Николаев и Андреевка, уточняват от ведомството.

В резултат на удара на руската авиация по частите на 24-та механизирана бригада на ВСУ край селището Давидов Брод, Херсонска област, са унищожени до 60 бойци и седем единици военна техника.

С превъзхождащ брой танкови подразделения на направленията Золотая Балка и Александровка украинските сили са успели да пробият в дълбочина руската отбрана. Припомняме, че там броят на войските е бил 8 към 1 в полза на ВСУ.

Въпреки огромния превъзхождащ брой на украинските сили, руските подразделения удържат позициите и нанасят големи поражения на частите на ВСУ. Непрекъснато вървят масирани огневи удари по противника.

Така руските бойни части дават възможност да завърши частичната мобилизация и свежите части да се присъединят към основните руски сили, което ще даде възможност за последен унищожаващ удар по противника.

Загубите на украинските бойци в този район възлизат на около 130 души персонал и 23 единици военна техника, според Министерството на отбраната на Русия.

Междувременно, подполковник Андрей Марочко от Народната милиция на ЛНР е съобщил, че частите на ВСУ, навлезли на територията на Луганск по посока на Лисичанск, са попаднали в огнева обсада, информират световните издания.

В момента те се унищожават активно от нашите войски, уточнява Андрей Марочко.

„Украинските медии започнаха активно да разпространяват информация, че ВСУ са преминали административната граница на ЛНР и се радват.

Всъщност сега нямаме административни граници за военните, украинските войски са влезли в огнева обсада и са активно унищожавани от нашите войски“, разяснява ситуацията Марочко.

Противникът е успял да напредне с 1,5-2 км в тази посока – допълва Марочко.

„Това беше направено, за да може Зеленски с радост да обяви поредния си успех. Само че той премълчава факта, че е изпратил бойците си на сигурна смърт.

В момента те са подложени на обстрел от три страни едновременно от нашите сили и от Руската федерация – от север, изток и юг. Всички, които навлизат на територията на ЛНР, са систематично унищожавани“, подчертава офицерът от армията на ЛНР.

loading...

Tagged

1 thought on “Киев се хвали с победи, но ето какво каза руското Министерство на отбраната!

  1. Да, както е известно, най-много се лъже по време на война. Но е истина, че високо технологичните оръжия, които украинците получават, им осигуряват
    превъзходство в почти всички сражения до този момент и това превъзходство
    ще се увеличава с всеки изминал ден. Също така не е лъжа, че руската армия се оказа с остаряло оръжие, с изчерпващи се муниции за оръдия и танкове, а прехвалените им ракети с отклонения от целите в размер на стотици метри. Не говоря за демотивацията на личния състав, хаотичното снабдяване и мизерията в която са принудени да воюват. Общо взето, тази война пукна много митове като балони и се видя кой какво представлява.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *