Кирил Петков: Очаквайте изненада на изборите! Ще сме не снежна топка, а лавина и ще пометем всички

България отблизо
„Аз вярвам, че на следващите избори с „Демократична България“ ще се явим с общи листи. Ние и ДБ ще сме основното ядро, но започваме да привличаме и доста граждански организации, които досега не са се обвързвали с политика. Видя се, че политиките и целите, които всеки от нас слага на масата, са общоприети и трябва да се случат“.

Това заяви пред БНР съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и прогнозира на изборите на 2-ра април социолозите да бъдат изненадани от резултатите на обединението, защото „ние сме единствената динамика в политическото пространство, където има съединение“:

„С ДБ правим едно ядро, което се надяваме да бъде не само снежна топка, а да бъде лавина“.

По думите му задачата на това обединение ще е в следващия парламент да има достатъчно хора с общи приоритети като съдебна реформа, по-добро образование, по-добро здравеопазване, антикорупция:

„Трябва да са ясни кои са целите и кои са приоритетите. И всички хора, които вярват в тези цели и приоритети, трябва да застанат рамо до рамо. Не може да се стои на неутрална почва вече“.

Петков посочи, че въпросът с БСП не до харесване и нехаресване, а до изборите, които социалистите ще правят, „за да се дефинират от коя страна на бариерата са, защото в последния парламент направиха огромна стъпка назад, въпреки, че бяха напреднали по време на нашето управление“.

Във връзка с отношенията между България и Северна Македония бившият премиер Кирил Петков коментира:

„Важно е да не оставяме ракурса на отношенията между двете страни само на тема какъв инцидент се е случил. Едновременно, докато се работи срещу езика на омразата, трябва да се отворят и другите теми – инфраструктура, икономика, за да може отношенията ни да имат и позитивен характер. В момента е оставено на едни хора, които са много гласовити, да определят диалога между двете страни. Време е да се върнем към по-позитивните дейности, а от друга страна към рамката, която нашето правителство даде – Европа да бъде страната, която да натиска за изчистване на езика на омразата“.

По думите му на РСМ трябва да ѝ се каже, че условията са поставени от ЕС и няма избор, освен да започне работа по позитивните теми с България и изчистването на езика на омразата, ако иска да има европейско бъдеще:

„Този тип диалог вече е възможен, защото по време на нашето правителство успяхме Европа да застане на наша страна“.

loading...

Tagged

3 thoughts on “Кирил Петков: Очаквайте изненада на изборите! Ще сме не снежна топка, а лавина и ще пометем всички

  1. Гешев да повдигне съответните обвинения за всички престъпления, които Про100то и компания (Асенка, Лорер и др. от кликата, и всички техни роднини, приятели и облажили се от пребиваването им в управлението за 7 месеца, а те са много) натвориха. Едновременно с това да проводят семейството на Про100то до Канада, да не му гледат резила, и то със смолет през Скопие.

  2. ДА правеш коментарии , да публикуваш небивалици ……да доведеш семейството ми до състояние да ползва ГАЗ- МЕТАН от 1лев е 17 стотинки на 6лв и 60 стотинки за килограм …… 1 кг сирене за 19 лв ……..килограм КАШКАВАЛ за 30 лв…………… инфлация на 17 % …………….и аз да си събуя гащите си и да ти се огъзя ………………не само че ще си ми смъртен враг ………………..но и ще гледам на теб и останалите като теб все едно че сте децата на Д Я В О Л А …………….ВСЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ ИМА РАЗПЛАТА защото сте слуги на ЦИОНИЗМА и ФАШИЗМО-НАЦИЗМА разбира се и на либерал -ДЖЕНДАРИЗМА , който изкарахте на бял свят , тук ,
    на територията на ОТЕЧЕСТВОТО МИ………………..Вие от ДБ и П. П сте мои смъртни врагове ………………аз не очаква нищо добро от децата и внуците на Б К П ……………….вие сте хиени – Х И Щ Т Н И Ц И и трябва да изчезнете от белия свят !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *