Кирил Петков радостно: Изгоних 70 руски дипломати!

България отблизо

България отзовава 70 руски дипломати. Новината бе оповестена от премиера в оставка Кирил Петков.

 

Той уточни, че това е станало благодарение на службите.

Петков каза, че те са идентифицирани като хора, свързани със службите на Русия и са работили срещу нашата родина.

„Всеки който работи срещу интересите на България ще бъде отзован“, заяви от кулоарите на парламента премиерът в оставка Кирил Петков.

„Нашите служби ги идентифицираха като хора, които са работили срещу интересите на родината ни. Искам да поздравя службите и Външно министерство, че си е свършило работата“, каза той.

Не мога да ви кажа какво са направили срещу страната ни, но мога да споделя, че голяма част от тях са работили за чужди служби и дипломатическата им роля тук е била просто прикритие“, допълни премиерът в оставка.

Петков не пожела да обясни от кога тази операция е била в сила и хората са били следени. 

„Представете си, това са 70 човека! Това е голяма бройка. Те са били на различни официални позиции. Те са дипломати към руското посолство“, заяви премиерът в оставка.

„Това не е агресия към руския народ. Нямаме нищо против тях, просто когато чужди правителства се опитват да се месят във вътрешните работи на България, ще се противопоставим“, допълни той.

По думите му в неделя се очаква един пълен самолет да замине с въпросните дипломати към Москва.

Въпросът, който си задават българите е има ли той право като премиер в оставка, да извършва такива сериозни действия, които искат голяма обществена поддръжка?! 

Замисля ли се дали в руското посолство вече е останал поне един дипломат?! Или там е останала само Митрофанова?! А като се има предвид, че Петков искаше и нея да изгони, картинката се намества.

Само че това не е в интерес на България, понеже ликвидира и малкото останали отношения с Руската федерация. А оттам идваха за нас евтин газ, евтин петрол, щяхме да имаме и евтин ток, ако бяхме довършили АЕЦ „Белене“.

А сега ни остава само 40% инфлация, скачащи цени на ток, газ и бензин, както и разбита икономика.

Защо Петков не обелва и дума за това?! И знае ли, че точно той работи против интересите на страната ни, а това е подсъдно?!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *