Кольо Колев: Който и да управлява, ще е нелегитимен!

България отблизо
Според Колев нови избори са необходими, защото дебатите в парламента показват яростна и ненужна конфронтация. Тя е безсмислена и не дава усещане за съвместна и пълноценна дейност между партии.

В интервю по БНР социологът Кольо Колев посочи, че дори да се състави правителство, то по-скоро ще „спечели време за приемане на неотложности и ще предстоят нови избори“.

 

Според Колев партиите са в „морален капан“, тъй като още преди изборите всяка от тях се легитимира с отблъскване от другите. Към този момент, ако се постигне коалиция, тя ще изглежда като нелегитимна за гражданите. Колев посочва, че вероятно тя ще бъде приета от хората като „коалиция между „мошениците, крадците, лъжците“, като едно такова едно такова управление „би имало доста съмнителен авторитет“.

 

Според социолога: „Стефан Янев няма самочувствието да лидерства с 12 депутати“, тъй като той е най-малката парламентарно представена партия.В случай, че третият мандат отиде при тях, „Български възход“ ще бъдат натоварени да съставят компромисно правителство.

 

Корнелия Нинова ще се стреми да участва във властта, защото БСП има вътрешнопартийни проблеми. Колев посочи, че това желание може да бъде посрещнато добре както от ГЕРБ-СДС, така и от ДПС, които ще търсят начин за излизане от изолацията, в която се намират.

 

Колев посочи, че оформеното мнозинство за връщане към хартиените бюлетини означава „връщане на същите безумия“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *