Костадинов: ГЕРБ пренебрегва волята на огромна част от българските граждани!

България отблизо

Различията в програмата и основно позицията на ГЕРБ за приемане на еврото са основанието „Възраждане“ да откаже подкрепа за кабинет с първия мандат. Това коментира лидерът на партията Костадин Костадинов:

 

„Нека да видим първо кой ще е министър-председателят, но смятам, че в случая личностите остават на заден план. Винаги сме го казвали и ще продължавам да повтарям – че в крайна сметка са важни платформите и програмите. В конкретния случай платформата и програмата на ГЕРБ е ясна – даже днес чухме изявление от председателя на НС Росен Желязков за това, че трябва буквално в много спешен порядък, извънреден почти, да се приемат законопроектите, които целят влизането на България в еврозоната. Какво има да говорим повече оттук-насетне, как бихме могли да подкрепим правителство, което пренебрегва волята на една огромна част от българските граждани“.

И още: „При условие, че имаме внесена подписка за референдум, всеки един такъв разговор би трябвало да мине през много широко обществено обсъждане, това не се случва. Да не говорим за всичко останало, което касае войната в Украйна, което касае възстановяването хранителния суверенитет, боеготовността на Българската армия. Въобще всеки друг основен елемент от една управленска програма, по който ние нямаме абсолютно никакво съвпадение – не само с ГЕРБ, но и с другите политически формации в парламента, защото те реално погледнато имат една и съща програма, от едно и също място идва написана“, коментира Костадин Костадинов.

 

За „Възраждане“ би била неприемлива и евентуална номинация на Мария Габриел за премиерския пост, каквато информация се появи в медиите днес, предаде БНР.

„Това е „женски вариант“ на Плевнелиев, имахме вече един такъв прецедент или президент. Не искам да си представям въобще какво би се случило с един подобен друг експеримент… Пък и ще спестим посредниците. Както се казва, вместо да се налага да носят от американското посолство в МС, директно можем да преместим даже Министерския съвет на „Козяк“ 16. Това не е сериозно. Няма как някой да ни убеди, още по-малко пък за кандидатура като Мария Габриел, да дадем своята подкрепа“.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *