Костадинов поиска арест за сина на Соломон Паси

България отблизо

Парламентарната група на „Възраждане“ излезе с позиция за съдбата на човека, който е отправил така наречената закана за убийство към министъра на отбраната.

Съпругата на задържания се е свързала с „Възраждане“ с молба за помощ, тъй като втори  ден близките му нямат информация за това къде е и какво се случва с него. Отказана им е всякаква информация и задържаният български гражданин не само не е получил правна помощ, но и на семейството му е отказана каквато и да било информация.

Текстът на така  наречената заплаха, е предоставен на парламентарната група на „Възраждане“ от съпругата на задържания. Той се разпространява и в гражданските групи в социалната мрежа Фейсбук, а в него има думи, които биха могли да бъдат възприети като обидни, но не и като заплахи за убийство.

Костадин Костадинов  информира медиите, че много по-зловещи закани са отправяни към „Възраждане“ ежедневно, за което има пуснат сигнал и в ГДБОП, но до момента няма реакция. Припомни и за сигнала, който беше подаден от страна на Стоян Таслаков срещу сина на кмета на ГЕРБ в Панагюрище.

Поводът отново бяха заплахи за убийство към Таслаков, но този път реални, за които властите не реагираха до момента, в който заплашващият размаха пистолет срещу народния представител на „Възраждане“.

 

Резултатът от действията на властите е такъв, че извършителят в момента си е у дома. Костадинов припомни, че при неговото задържане през 2020 г. тогавашната власт на ГЕРБ го заключи в Софийския затвор и 24 часа не даде информация на близките му .

„От една седмица насам се върти един съшит с бели конци скандал за публикация на антисемитизъм,  която няколко пъти ви обяснихме, че не е на „Възраждане“ и няма нищо общо с нас.

За тази публикация, която даже не е публикация, а коментар под публикация в канал, който не е официален на „Възраждане“, Министертсвото на външните работи излезе с позиция, която беше подкрепена от посланици. За един коментар на анонимен човек, пуснат в група в Телеграм, която няма нищо общо с „Възраждане“.

Аз обаче сега ще ви покажа снимка на коментар на публична фигура. Ето вижте тук пише „Скоро идваме в България да я прочистим от „Възраждане“ и снимката е в профила на Исак Паси, син на Соломон Паси, пусната на 15 юни и то не само от него, а е споделена  от около 90 човека.

 

 

 

Такива публикации, които призовават за разчистване на „Възраждане“, за забраняване на „Възраждане“, за убийства на членове на „Възраждане“ са ежедневни. Странно защо ГДБОП, ДАНС и Прокуратурата  не се сезират, странно защо не виждаме възмутени обществени личности да коментират, че тези хора, които отправят заплахи към „Възраждане“, са заплаха за демокрацията.

Излиза, че когато са заплашвани българи от „Възраждане“, няма проблем, а когато някой от семейство Паси е обект на колаж, пуснат от анонимен източник  в канал, нямащ нищо общо с „Възраждане“, това е проблем. Защо е този двоен стандарт? Защо антисемитизмът е престъпление, а антибългаризмът не е? И двете са отречени идеологии“, коментира Костадинов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *