Костадинов: С Радев имахме ползотворен диалог. Казах му какво иска народът. Дано да ме послуша! /ВИДЕО/

България отблизо

Приключиха поредните консултации при президента Румен Радев, преди връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на правителство в рамките на 49-тото НС. 

 

Първи при държавния глава във вторник бяха представителите на партия „Възраждане“, а по време на откритите разговори пред медиите лидерът на формацията Костадин Костадинов влезе в остра конфронтация с Румен Радев.

 

Повод за ескалиралото напрежение бе запитването за референдум по инициатива на опозиционната партия, който парламентът така и не гласува. Костадинов обвини Радев, че въпреки това не се е допитал до народа по темата за запазването на българския лев. Президентът го помоли да запази острата реторика за НС и му обясни, че законът не му позволява да насрочи референдум.

„Напрежение нямаше, ние казахме това, което мислят стотици хиляди български граждани, Очаквахме той да не се съобрази с беззаконието в парламента“, каза той след срещата с президента. 

По думите му с Радев са си говорили за заплахата от войната в Украйна и политическата ситуация в България. 

„Говорихме си за българите в Македония, за демографска катастрофа, за това, че преди три години отидохме на консултации при него и тогава България беше с 220 000 души по-голяма, за това, че България умира и убийците са в НС“, добави Костадинов.

„Успешна ротация означава неуспешно развитие за България. Смятам, че Радев трябва да връчи мандатът още утре“, категоричен бе той.

„Как точно решихте, че ние на избори ще получим същите резултати? Социологията е точна наука – получаваш толкова, колкото си си платил. Вместо управляващите да се гърчат като настъпени червеи, трябваше да отидат на избори и да изкарат същия резултат и да отидат на по-добри позиции в нов парламент. ПП обаче отстъпват. Борисов вече е реабилитиран. Те ще подпишат коалиционно споразумение. Така те ще го превърнат в основен политически фактор, на който те ще са държанки. ПП-ДБ ще паднат под 10-те процента. Те в момента са четвърта политическа сила, според нашите проучвания“, каза Костадинов.

Според него ПП-ДБ изпитват панически страх от избори.

„Те си казват, че или ще загубят всичко с нови избори или сега ще запазят всичко и ще са във властта. Ние имаме информация, че Борисов ще си постави главния прокурор. Ще си разделят после баницата, а главният прокурор след време ще започне да повдига обвинения на министрите на ПП-ДБ“, добави той.

Според него така няма как да продължават.

Той е категоричен, че ПП-ДБ ще имат проблем с влизането в парламента.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *