Костадин Паскалев разкри как може да се създаде коалиция „Всички срещу ГЕРБ“, която да свали авторитарната власт на Борисов!

България отблизо

Въпреки непрекъснатите обвинения, че БСП била заплаха и не знам каква си опасност за България, смея да твърдя, че социалистите не са направили нито едно от безумията, които прави ГЕРБ.

„Безумие е да кажем, че ще преместим реакторите от АЕЦ „Белене“ в АЕЦ „Козлодуй“. Това е трудна, почти невъзможна и много опасна процедура“.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ бившият вицепремиер, а сега член на Националния съвет на БСП Костадин Паскалев.

Все пак ние можем да направим много, за да свалим авторитарната власт на Борисов, подчерта Паскалев.

„Най-напред, ако БСП е силна и смела партия, трябва да иска да се обедини с всички срещу авторитарната власт в държавата“, убеден е Паскалев.

Въпросът е как да се извърши това обединение, след като партиите се дърпат, понеже се страхуват да не загубят части от електората си. Дърпат се и защото всеки иска да е център на една бъдеща управленска коалиция.

Но така работата няма да стане. Затова БСП може от сега да обяви, че ще работи за коалиция, която да действа не по партийна линия, а по най-важните проблеми, които засягат всеки човек в нашето общество. Бих я нарекъл коалиция, не на партии, а на приоритети.

А приоритети, които могат да обединят партии от всички цветове на спектъра в България, има много. Това на първо място са доходите и заетостта на хората, това е здравеопазването, това е огромната демографска криза, това е липсата на българска промишленост и селско стопанство, които са в основата на всяка държава, това е борбата срещу корупцията и т.н. Могат да се намерят много приоритети, но в началото трябва да се насочим само към най-важните.

Само така ще постигнем обща коалиция на всички срещу ГЕРБ, за да прекратим авторитарната власт.

Но такава коалиция ще има и второ предимство. Ние заедно ще дадем на хората ясен хоризонт за едно по-добро бъдеще, без раздаване на пари от джипката, без еднолични решения, без пропагандни приказки, които не вършат работа на никого.

Нещо повече. Такава коалиция ще има и трето предимство. Тя ясно ще покаже кои партии са влезли в парламента, само за да манкират присъствие и да лапат депутатски кюфтета, и кои партии са готови да забравят за момент своите партийни пристрастия, и да работят в името на България.

Това е!

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *