Култово изказване: Господ вече може да накаже Цветанов! Ето какво се случва!

България отблизо

„Аз съм за анкетна комисия, няма да се се вкарам в тема за апартаменти, извън ГЕРБ. Дори не позволих на Цецка Цачева да се върне в парламента. Как може Цветанов да каже такова нещо, че няма кой да го накаже. Първо, Господ може да го накаже. И аз го наказах“!

Това заяви премиерът Борисов и председател на партия ГЕРБ, в свое изказване след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента, посветено на корупцията по висшите етажи на властта, цитиран от epicenter.bg.

Премиерът заяви, че заради Апартаментгейт са си отишли знакови фигури от ГЕРБ, министри, зам.-министри. И другият министър ще си отиде, който сега се проверява от прокуратурата (става дума за Ангелкова) 6-7 министри само за последните 2-3 години са си отишли.

Борисов  разкри още как на заседанието обявил, че подготвената декларация от президента с мерките срещу корупцията, сред които и нов антикорупционен закон, е предизборен подарък за Корнелия Нинова и БСП.

Вие си стоите вкъщи и си почивате, искате ние като чираци да приемаме закон, контрирал Нинова Борисов.

По думите му Марешки и Сидеров поискали да говорят и за приватизацията, но това било отхвърлено от президента.

Борисов подчерта, че заради войната на олигарсите, които си имат медии, трудно може да се разбере къде истината. Проблеми има, трябва да ги решим и ще ги решим, каза той..

Било яростно бранене на статуквото! На кое статукво? На тяхната сто и колко годишна партия, ядоса се Борисов.

„Обаче къде е заровено кучето – да има нов закон за Антикорупционната комисия и президентът да си назначава председателя, разкри Борисов.

Добре, но ние обикновените хора питаме премиера Борисов, не трябва ли някой друг, който не е в кръга на правителството да назначи шеф на комисията за Антикорупция, за да не се получава така, че Борисов сам си назначава комисия, която уж да го разследва за корупция?! Не е ли това пълен абсурд?! И не е ли обосновано искането на президента Радев той да назначава шефа на комисията, която трябва да преследва корупцията?! Защото страховете, че само президентът ще назначава председателя на тази комисия имат резон, само ако Борисов и неговите министри се страхуват, че ще се разкрият далавери и афери, от които в последно време гърми общественото пространство в цяла България.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *