Кънчо Стойчев обвини Валери Симеонов в рекет, а Борисов в нещо много по-лошо!

България отблизо

Моделът на управление у нас по-скоро прилича на едноличен, а не на коалиционен. И това е причина за текущата криза в управлението, натрупана от сериозни скандали.

Това заяви  социологът Кънчо Стойчев в свое интервю. Той обясни, че у нас има изключително много  контролни органи, агенции, надзорни инспекции и даже такива, които контролират контролиращите, но в същото време в България цари пълна  безотчетност и безконтролност и много фирми са  обвързани  с корупция и монопол, но никой не ги закача. Не ги закача, защото са обвързани с политически партии, или щедро спонсорират предизборни кампании. Понякога едновременно на няколко политически  формации.

От време на време се правят показни акции, но за пред хората. Някои дори не достигат до прокуратурата и не се образува дело.

Страната се управлява хаотично и еднолично. Ако някой надигне глас, веднага всички се хвърлят отгоре му. Лошото е, че все по-рядко се чуват гласове и ако се чуват, то те са с лична цел.

За пример бе даден „бунтът“ на Валери Симеонов срещу управлението на Борисов. Това не беше бунт, защото Симеонов трябваше веднага да напусне коалицията, след като не е съгласен с начина на управление, каза социологът. Не може хем да си против управлението, хем да се натискаш и да стоиш в него със странното оправдание, че ще пречиш на ДПС да не влязат във властта.

Постъпката на Симеонов се тълкува от обществото като вид рекет, но от ГЕРБ не правят нищо да променят мнението на хората, категоричен е Кънчо Стойчев.

Според него има два пътя пред Борисов.

Единият е премиерът да вземе в ръцете си под контрол цялата политическа ситуация и да раздаде  много шумни шамари на тези, които непрекъснато клатят властта.

Вторият път е да се заметат проблемите, като се използват уж коалиционни преговори и да се направи поредната театрална постановка пред електората.

Това обаче сметка ще му отслаби позициите, които той непрекъснато губи след всяка такава кризисна ситуация.

Накрая всички ще разберат,  че  Борисов  не е човекът, който  управлява държавата и ще се запитат КОЙ.

А това  едва ли е най-доброто, щом в България  няма  ясен субект на управлението“, коментира той.

Според Кънчо Стойчев,  оставките на министрите не са  удовлетворили обществото. А сега се оказва и че май няма да има такива.

Според него са необходими мащабни промени в България, а не козметични.

Иначе правителството отива към закономерния си край.

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Кънчо Стойчев обвини Валери Симеонов в рекет, а Борисов в нещо много по-лошо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *