Левон Хампарцумян обърна палачинката за еврото

България отблизо
Финансистът Левон Хампарцумян смята, че България трябва да направи всичко възможно да влезе в еврозоната. „Там има и геополитически компонент, който да ни държи в тази част на света, която ни харесва повече.“

„Има технически показатели, по които ние не се справяме, но там е въпрос също на дипломация в преговорите за еврозоната“, каза още Хампарцумян по bTV.

 

Имаме уникален парадокс – политическите лидери, които спорят, всъщност нямат никаква легитимност да спорят. Мария Габриел не е спечелила изборите и не е лидер на ГЕРБ.Това mcu каза финансистът Кузман Илиев.

 

Сегашното правителство по думите му е създадено от доскорошни противници и изглежда така, сякаш няма водач зад кормилото. „Сякаш България няма да вземе завоя. Геополитически стават страхотни исторически сътресения. Ние не сме готови, нямаме единство за това как България да си гледа собствения интерес, как да се предпази от атаки и рискове.

 

Проблеми в икономиката има и това се вижда в данните за миналата година. Износът е паднал с 2% на годишна основа, вносът – с 6%, промишленият индекс има спад от средно 8%. „Най-големият проблем, когато говорим за еврозоната, е не просто инфлацията, която е 3,5%, а дефицитът. Той е в основата и на инфлацията, която ни е проблем. Истината е, че ние не отговаряме“, коментира Илиев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *