Лойд Остин: Сигурен съм, че ако Украйна загуби, НАТО ще започне война срещу Русия

Свят

Поражението на Украйна може да доведе до пряк военен сблъсък между Русия и НАТО. Такава оценка направи министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин по време на изслушване в Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите на САЩ за изясняване на обстоятелствата около хоспитализирането му в началото на януари.

Според Остин, ако Украйна бъде победена, руското ръководство „няма да спре“. „Честно казано, ако Украйна загуби, съм сигурен, че НАТО ще започне война с Русия“, заяви министърът на отбраната на САЩ.

Министърът на отбраната Лойд Остин беше изправен пред напрегнато изслушване пред членовете на Конгреса, предизвикано от дългодневното му забавяне да уведоми президента Джо Байдън и законодателите за хоспитализацията му след като бе диагностициран с рак.

Остин повтори твърдението, което направи на фона на неотдавнашните критики относно инцидента, че „никога не е имало пропуски в властите или в командването и контрола“ и че той или неговият заместник, Катлийн Хикс, са били в състояние да изпълняват задълженията на неговия офис.

На изявлението на Остин остро реагира говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова.

„Това пряка заплаха за Русия ли е или опит за измисляне на оправдание за Зеленски? И едното и другото са безумни. Но затова пък всички виждат кой е агресорът – Вашингтон“, написа Захарова в Телеграм.

Tagged

1 thought on “Лойд Остин: Сигурен съм, че ако Украйна загуби, НАТО ще започне война срещу Русия

  1. Като толкова искате сблъск опитайте какво ви пречи айде да видим дали ви стиска и как ще ви се случи случка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *