Лоши новини: Голям мор в САЩ след ваксинация срещу К-19!

Свят

От американската федерална база данни Vaccine Adverse Event Reporting System съобщиха броя на гражданите, починали след ваксинация срещу COVID-19, пише The Epoch Time.

Според изнесената информация, 55 летални изхода са регистрирани сред хората, които са си сложили ваксини на компаниите Moderna и Pfizer/BioNTech. В някои случаи пациентите са умирали няколко дни след ваксинацията.

В щата Колорадо например, 66-годишен мъж, обитател на дом за възрастни хора, след ваксинацията е почувствал сънливост и цял ден не станал от леглото. На следващия ден го открили в леглото „блед, с полуотворени очи и пяна около устата”. По това време вече не дишал и пулсът му не се усещал.

Освен за случаи с фатален край се съобщава и за 96 души, които са с опасност за живота от усложнения след ваксинацията. В други 24 случая граждани са съобщили за намалена трудоспособност.

При 225 човека се е наложила хоспитализация след поставянето на ваксината, а още над 1,3 хил. са потърсили сами спешна медицинска помощ, съобщава Блиц.бг.

loading...

Tagged

1 thought on “Лоши новини: Голям мор в САЩ след ваксинация срещу К-19!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *