ЛЪЖИТЕ станаха МНОГО: Вижте ОТНОШЕНИЕТО на Румен Радев към…! Вижте ТУК!

България отблизо

Като президент няма да ставам заложник на емоциите, а ще работя за възраждането на българо-руските отношения, които други съсипваха в продължение на години и продължават да го правят, заяви президента Радев в ефира на БНТ.

Анализирайки неговите думи, ще кажем, че по въпроса кой е съсипвал отношенията на България с Русия, спор няма. Това бе правено дълги години целенасочено и планомерно от бившия президент Росен Плевнелиев, когото народът справедливо нарече „прецедент“. Както и от правителството на Борисов в продължение на всичките години, през които то бе на власт, в повечето случаи без одобрението на народа.

Нека си припомним, че именно Борисов спря топ енергийните за България руски проекти като АЕЦ „Белене“ и Южен поток като ги наричаше гьолове и безполезни тръби, които щели да нарушат екологичното равновесие.

Хората обаче се питат защо в Западна Европа руските газови тръбопроводи „Северен поток 1 и 2 не нарушават екологията? Може би там, държавните институции са по-прости от Борисов и не вдяват вредите, които само руският природен газ нанася на околната среда. Защото ако този природен газ не беше от Русия, а бе пристигнал с „въздушна поща“ от САЩ, тогава Борисов и пудели щяха да пеят „Осанна“ на множество езици и да унисат като истински и дори религиозни „ценители“ на западния „рог на изобилието“, който уж се изливал върху нас.

Лошото е, че този „рог“ излива „манна небесна“ само върху Вожда, а българския народ усеща предимно острия му връх.

Ще добавим, че ако Борисов, в своя яростен поход да ликвидира всичко руско в България, и ако може да унищожи дори спомена за Русия, не беше спрял строежа на ядрената електроцентрала в Белене…Сега нямаше да се чудим с колко ЧЕЗ и ЕВН, и Енерго Про ще увеличат цената на тока, за да гушнат милиарди печалба в дълбоките си джобове.

Има и една „малка разлика“. Ако досега ЧЕЗ България пращаше изсмуканите кървави пари на българите в Чехия, сега печалбата ще потъва директно в дълбоките джобове на българските олигарси и правителствени чиновници, които принудиха чехите да продадат ЧЕЗ България на…лингвистката Гинка Върбакова.

Ако АЕЦ „Козлодуй“ продължаваше да работи на пълна мощност, а АЕЦ „Белене“ бе построена досега, българските домакинства и икономиката щеше да разполага в изобилие с евтин ток. И щеше да върви напред с бързи темпове. И щеше да създава заетост.

Затова Румен Радев каза, че разрушаване на традиционните и изключително изгодни за нас връзки с Русия, е най-главната вина на Борисов, Плевнелиев, Митов, Захариева и прочие евроатлантически пудели.

Затова, според президента, особено важен е въпросът кой се опита да похити общия ни празник с Русия по повод нашето Освобождение от победоносните руски войски? Кой използва момента, за да превърне този празник в точка на разделение?  И кой, в крайна сметка иска да експлоатира и задълбочава, създалата се по времето на прехода, криза в нашите отношения с нашата славянска сестра?

Президентът не даде отговор на тези въпроси. Той остави това на милионите българи, които ясно виждат, че разрухата в българо-руските отношения идва, заради усилията на Запада и неговите български слуги да превърнат в повод за кавга всяка дума произнесена от представител на руската държава.

Но това няма да стане, защото Румен Радев заяви недвусмислено, че предпочита от посещението на Патриарх Кирил да запази спомена за хилядите българи на легендарния връх Шипка. Както и съвместно отслужената литургия от българския патриарх Неофит и руският патриарх Кирил за упокой на душите на руските войни и българските опълченци, дали живота си за свободата на България.

Защото единственото, което остава, скътано дълбоко в сърцата на българи и руси, е нашето непоклатимо братство. Надживяло и козните на Запада, и всякакви исторически превратности.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “ЛЪЖИТЕ станаха МНОГО: Вижте ОТНОШЕНИЕТО на Румен Радев към…! Вижте ТУК!

  1. Ако Борисов не влезе в коловоза на ПРЕЗИДЕНТА, с него и партията е свършено, той още не знае, че турски поток е за Турция и Гърция и от там за Италия …и си говори за хъбове .. пак някой го лъже „стратегически“ ….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *