Мадж Алгафари с тежки думи към Желева Станка: Знаеш ли каква е разликата между Радев и баща ти?

България отблизо

Како Станке, за пореден път се убедих, че съм бил прав в определението ми за баща ти. Той не бе първия демократично избран президент на България, а първия назначен от САЩ президент на България.

Не мога да разбера как можеш да призоваваш България да изпрати военна помощ на Украйна, а в същото време да ти се пени устата, че войната е нещо ужасно? Даваш ли си сметка, ако всяка една държава се включи във военната операция на Русия в Украйна, какво ще стане? Призивът ти не е нищо друго освен призив за Трета световна война.

България чадо, не трябва да се меси там, където не ѝ е работата. Примерът който даваш, че ако Турция реши да си присвои Кърджали е същото, което направи Русия с Украйна е пример, който е част от пропагандата на САЩ и НАТО, и който се опитват да ни набият в главата. Турция няма такова намерение да си присвоява Кърджали и е просташко, с липса на всякакъв политически анализ, че Турция има такова намерение. Случая с Украйна няма нищо общо с Турция, дори не може да става дума за някакво сравнение.

Да всяваш страх и напрежение у българските граждани не ти прилича. Но явно си наследила това от баща ти, който ни плашеше, че ако не си закрием предприятията, заводите, земеделието, животновъдството и всичко, което бе изградено преди него, то не ни чака нищо добро.

Сега виждаш ли в какво положение е България?

Това е в резултат на действията на баща ти, който затри всичко хубаво, което бе постигнала България. Слушай какво ти пишат и диктуват американците. Нали те назначиха баща ти след 1989 година?

В отвореното си писмо до премиера на България казваш, че страната ни е била в тотална международна изолация, имайки предвид годините преди баща ти. Само да ти кажа, че тогава България никога не е била в международна изолация, а камо ли в тотална такава. Страната ни бе член на редица международни организации в сферата на науката, животновъдството, земеделието, космоса, военното дело и прочие. След баща ти, никой не ни бръсне и за стотинка. България никога не е била със статут на 16-та република на СССР. Това, че е била толкова близка до ръководството на СССР не означава, че е била или е щяла да бъде 16-та република. Това е пропагандата на Запада, който за да ни отдалечи от този път, ни внушаваше, че сме щели да станем 16-та република.

А сега кой щат сме на САЩ или това не те интересува и нямаш позиция по този въпрос?

Ако едно време бяхме най-близката до СССР държава, то сега сме последната дупка на кавала за САЩ. Пишеш, че благодарение на баща ти, България е превърната в независима държава с независима политика. За това ти заключение могат да ти се смеят дори децата от детската градина. България никога не е била толкова зависима в това число и политически, колкото е зависима сега.

Преди баща ти, България имаше армия, която по възможности бе на световно ниво и на светлинни години от това, което сме сега. В днешни времена не можем да съберем дори един батальон.

На следващо място, споделяш, че баща ти е интегрирал България във всички големи международни организации.

В кои, ако можеш да ми припомниш? Единствените в които в последствие влязохме, но не по времето на баща ти, са НАТО и ЕС. Иначе ние си бяхме в много такива организации – споменах ги по-горе. Сега обаче, дори и все още да членуваме в някои от тях, то ние там вече сме безгласни.

Както баща ти, така и ти нямате представа от дипломация, политика и военно дело. Може би и затова покойният ти баща застана с гръб към кралицата на Великобритания, но това е друг въпрос. Въпрос на възпитание и дипломация.

Позицията на президента Румен Радев, който се противопостави на присъствието на войски на НАТО в България е сериозна, мъжка и най-правилната позиция за България.

Ти даваш ли си сметка, колко смел и решителен трябва да бъдеш, че да не изпълниш очакванията на САЩ? За това трябва да си човек, който обича страната си и действа съобразно очакванията на българския народ.

Такива като теб, които искат да се включим с военна помощ в Украйна са броят на пръсти. Аз нямам нищо против твоя призив за военно участие в Украйна. Всеки има право да изрази своята позиция. Ако се намерят достатъчно български граждани, които да застанат на твоя страна, бягайте в Украйна и защитавайте „интересите на България в Украйна“, които не знам какви са в държава с която дори нямаме граници. Но щеше да е хубаво да беше написала такова писмо и когато САЩ нападнаха редица други държави. В няколко войни на САЩ изпратихме наши военни, въпреки малкия и ограничен брой военни с които разполагаме, които да „защитават“ интересите на чужди държави. За съжаление, не всички наши български военни се завърнаха в родината. Че колко му е и сега да изпратим? Та ние един батальон не можем да сформираме. Какво толкова да изпратим това с което разполагаме в Украйна?

Военната операция вече е в ход от близо един месец и до сега нито една държава не е изпратила свои военни на територията на Украйна, а ти призоваваш България да изпрати. Значи, ние сме по-американци от американците. По-натовци от НАТО. По-европейци от европейците.

Президентът Румен Радев няма да допусне нито един български войник да се бие на страната на който и да е и да остави кръвта си в Украйна.

Ако има доброволци, такива като теб, които биха пролели кръвта си за интересите на НАТО и САЩ, никой не го спира да отиде и да се бие на която и страна реши. Но президентът Румен Радев няма да допусне това да стане с решение на нашата държава.

Набий си го в главата и отговори на тия, които назначиха преди време баща ти за президент на България, че БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СЕ ВКЛЮЧИ ОФИЦИАЛНО В СЛУЧВАЩОТО СЕ В УКРАЙНА. Неофициално, който иска може да ходи и да се бие. Ако искаш можеш да учредиш някакъв доброволен отряд, да ви финансират от САЩ и НАТО, да ви въоръжат и да отидете в Украйна. Важното е да не сте под флага на Република България.

От мен, много ти здраве.

Tagged

3 thoughts on “Мадж Алгафари с тежки думи към Желева Станка: Знаеш ли каква е разликата между Радев и баща ти?

  1. Браво! Истински Българин си!!! Всичко това е истина и честните хора го знаят,но личности като желев, костов,ф .димитров, п.стоянов,плевнелиев,борисов и сега петков расипаха БЪЛГАРИЯ

  2. Ауу, ето това вече си е изчистена „българска“ позиция. Апропо, ти от коя етнографска зона на България беше? Много е била права свекървата на брат ти, питайки за него „много ли е черен“? И като стана въпрос кой накъде да хваща – знаеш – куфара, гарата и … на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *