Майката на Даная: Има огромна търговия с детското здраве

България отблизо
Здравната ни система е тотално закърняла и недопускаща нищо ново, европейско и модерно. Това заяви пред БНР Ани Стоянова, майка на Даная, която почина преди година в „Пирогов“.

От фондация „Даная“ внесоха в Министерски съвет близо 12 хиляди подписа с настояване за реформи в детското здравеопазване.

 

„Имат три месеца да реагират. След това ще ги накараме с натиск и протести. Надяваме се обществото да ни помогне“.

 

Ани Стоянова отбеляза, че сме единствената държава в ЕС, в която няма правила за добри медицински практики.

 

„Няма стандарти за лечение, нито продължаващо медицинско образование“.

Тук трябва да си нахален и нагъл, „да крещиш, да чукаш по вратите, за да ти се обърне внимание“, разказа тя в предаването „РадиоТочка“.
„Жестоко се обвинявам за допуснатите грешки, но в една нормална страна те не биха били такива. Виждам грешка, че не вдигнах патардия ден по-рано, когато Даная все още можеше да бъде спасена. В нормалните страни се доверяваш на лекарите. Тук това доверие е счупено. Болниците отдавна са търговски дружества и пациентът не е в центъра. Гонят се едни клинични пътеки, едни пари. Има огромна търговия с детското здраве и тя е много печеливша. Едни от най-скъпите клинични пътеки са детските. Имаме и огромна липса на персонал“.

 

Тя посочи, че е заведен граждански иск към болницата за допуснати грешки“.

Tagged

1 thought on “Майката на Даная: Има огромна търговия с детското здраве

  1. Огромна търговия има в цялото здравеопазване, а не само детското.И отдавна въпросът за болниците- търговски дужества се повдига,но нищо не се променя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *