Мария Габриел се оттегля? Вижте кой вдигна завесата на задкулисните преговори

България отблизо

Оттеглянето на Мария Габриел е един от възможните варианти за изход от съществуващата ситуация. Това коментира пред  експертът по конституционно право доц. Наталия Киселова.

Преди това в ефира на Нова телевизия тя заяви, че Габриел може да сменя министри в своя проектокабинет, но 11 от 20 са твърде много. Така според нея това не би бил успешно изпълнен мандат и при такова стечение на обстоятелствата Мария Габриел би следвало да се оттегли.

„Начинът, по който тя беше използвана или подтикната да участва в тази процедура, я доведе до това тя да наруши Конституцията, защото не е допустимо да предлагаш хора за министри, без да си получил тяхното съгласие”, посочи още Киселова.

Според нея Габриел може да направи изявление, че не желае да бъде премиер. Тогава първият проучвателен мандат се счита за неуспешен и вторият отива при втората по големина парламентарна група.

По информация на „Труд news“ ГЕРБ все още изчакват извинение от ПП-ДБ и преговорите едва ли ще бъдат подновени в рамките на днешния ден.

Източник: Труд

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *