Мария Захарова разнищи съветничката на Обама и каза кой е виновен за протестите в САЩ!

Свят

Бившият съветник по националната сигурност при президента на САЩ Барак Обама, Сюзън Райс коментира пред Си Ен Ен, че размириците, причинени от смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд в Минеаполис, са организирани външно чрез „руски наръчник за обучение“.

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова моментално реагира и нарече подобни твърдения „фалшиви заявления, които не са подкрепени от никакви факти“.

„Твърденията за участието на Руската федерация в безредиците в САЩ са безпочвени и представляват мръсни методи и манипулации“, написа Мария Захарова във Facebook, цитирана от „Спутник“ и „Полит Руссия“.

Обръщайки се към Райс, Захарова отбеляза, че бившата държавна секретарка на САЩ Хилъри Клинтън и целият екип на бившия президент на САЩ Барак Обама „ се помъчиха да убедят себе си, както и целия свят, че вътрешните проблеми на САЩ се създават и изострят от някой отвън, а именно от Русия“.

Мария Захарова припомни, че социалните мрежи, които Райс смята, че се използват за разпалване на протести, са регистрирани и законово регулирани от САЩ и принадлежат на американците. Така че ако трябва да обвиняват някого за тяхното функциониране, по-добре да се обърнат първо към себе си.

Защото не друг, а една част от американския елит създава проблемите в САЩ. И после обвинява за тях Владимир Путин и четирите годишни времена.

„Вие се опитвате отново да разиграете „руската карта“. Но, прекалено много се заиграхте. Време е да се върнете в реалността. Излезте при хората си, погледнете ги в очите, и им кажете, че тях ги контролират руснаците от Youtube и Facebook. Ще бъде интересно да видим тяхната реакция – добави Захарова.

Официалният представител на руското външно министерство, заяви, че никой не може да вини, когото и да било, а най-малко Русия, за това, че в Америка убийствата на афроамериканци от полицейски служители не спират, и вече са станали прекалено много. Не е тайна, че САЩ изпреварват всички развити страни по броя на хората, застреляни от полицията.

В САЩ, афроамериканците се страхуват не от бандитите, а от белите полицаи, посочи Мария Захарова. Защото част от полицаите ги убиват на улицата, в домовете им и изобщо където ги срещнат.

Тази част от полицията сигурно получава необявена поддръжка сред не голяма, но влиятелна група от вашингтонския елит. Защото иначе не може да бъдат обяснени продължаващите насилия и убийства на афроамериканци. Които пътем казано се увеличиха изключително много точно при президента Барак Обама, който също е афроамериканец, добави Захарова.

Ако в САЩ нямаше такива, с нищо не предизвикани убийства, нямаше да има и протести, които да ескалират чак до размерите на гражданска война, посочи тя. Ако Америка е проядена от расовия конфликт, то не е заради друго, а защото огромна част от афроамериканците се намират на ръба на оцеляването. Те нямат друг избор освен да умрат, да се занимават с незаконни дейности или да участват в протести и погроми.

Затова, преди да обвиняват когото и да било, нека политиците в САЩ най-напред се оправят с изключително тежките икономически проблеми на това население. Да им създадат работни места и достоен живот. Да не ги третират като излишни същества. Тогава няма да остане и помен от сегашните конфликти, за които Русия и Владимир Путин нямат изобщо никаква вина, завърши Мария Захарова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *