Медведев разби Запада и разкри могат ли олигарсите да свалят Путин от власт!

Свят

Сметките, че чрез ограничения върху руския бизнес, Западът по някакъв начин ще повлияе на властта в Кремъл са „безсмислени, глупави и неразумни“. Това заявява бившият премиер и бивш президент на Русия, а в момента заместник-председател на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев, предават световните медии.

Думите му идват на фона на безпрецедентното събиране на елита на западните страни в Европа на паралелни срещи на върха с основен фокус ситуацията в източната част на Стария континент и войната, която Русия води срещу Украйна.

Бизнесмените от Русия са „без вина“ и никой от тях не е в състояние да промени нито за миг позицията на руското ръководство, да не говорим, че ирационалните очаквания да бъде сменен сегашният президент Владимир Путин са просто смехотворни, сигурен е Дмитрий Медведев.

„Способен ли е някой от големия бизнес да повлияе на позицията на ръководството на страната дори минимално, ако изобщо е способен, или пък да промени властта? Казвам ви направо: не, не могат“, казва Медведев и обяснява, че принципно бизнесът и властта имат различни задачи.

Ето защо сметките, че чрез ограничения за руския бизнес, той ще повлияе по някакъв начин на правителството, са абсолютно безсмислени, те са просто глупави, глупави“, повтаря Медведев.

Освен това той прозира и че чрез санкциите си Западът се опитва да настрои руснаците срещу правителството, но постига точно обратното – руският народ се консолидира – и западните страни не могат да разберат това. И заради това санкциите са двойно глупави.

„Всъщност с тези санкции западният свят се опитва да повлияе на гражданите на нашата страна, да им навреди. Разбира се, те се опитват да ги противопоставят на курса на правителството и на президента с надеждата, че в крайна сметка това ще доведе до някакви неприятности за властите, че ще създаде проблеми за властите“, разсъждава Медведев.

За това си има обяснение – „Струва ми се, че хората, които вземат тези решения, абсолютно не разбират нашия манталитет, не разбират чувствата на руския човек в широкия смисъл на думата.“

И още от Медведев за руснаците в тази ситуация: „Дори онези, които са били обидени в някаква ситуация или са смятали, че не са обръщали достатъчно внимание, или някои решения са били взети неправилно, в тази ситуация те казват: „Е, да, да, може би са сгрешили за нещо. Но като цяло в тази ситуация аз ще подкрепя държавата. Аз ще бъда проводник на държавната политика.“

Според Медведев слабото място на ограничителните мерки е именно техният обратен ефект.

Но това неразбиране на руската душа е нормално, тъй като те (западните лидери) са напълно неспособни да разберат. Така не са съумели да го направя и преди 70 години, и преди 100 години и по време на всякакви въоръжени кампании срещу Русия – още от разсъжденията на Медведев.

„Ограничения от този вид само сплотяват хората, консолидират ги, а не ги разделят. И това е основната им грешка, това е слабото място на тези глупави санкции“, подчертава той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *