Минеков: Махаме ГЕРБ от НДК! Намерихме други наематели. Борисов да си търси офис, който ще трябва да плаща!

България отблизо
Етажите, на които е централата на ГЕРБ, са част НДК. Те знаят за това плячкосване. Мислили са, че властта е вечна. Ако бъдат взети, тези етажи могат да носят половин милион лева на година. ГЕРБ не са нарушили закона, но е нужен морал. Вече има желаещ наемател на двата етажа от административната сграда към НДК.

Това обяви бившият служебен министър на културата проф. Велислав Минеков в предаването „ЕвроДикоФ“ по „Евроком“.

 

„Близо 90 млн. лева са задълженията на НДК. По време на Европейското председателство там беше извършен изключително странен ремонт – подмяна на плочки и ремонт на две тоалетни. Днес някои от залите не стават за ползване. Там са се състояли 200 събития, но от тях няма никаква финансова следа. Вероятно са загубени 6 млн. лева – няма ги“, разкри той.

 

„Най-опасното нещо е законната корупция. Една госпожа, която си позволява да ругае вожда сега, получава в своята фондация 28 хил. лева преди година, но не й стигат. След това получава още 80 хил. лева по COVID, защото фондацията е затруднена. Ролята на тази фондация е да връчва веднъж годишно награди. Много е опасно с тези средства“, разказа проф. Минеков.

 

„Аз с Блъсков война не водя. Министерството няма договори с в. „Труд“, коментира той сагата с медията отпреди седмица.

 

Минеков предупреди, че в момента има много капани пред новия министър на културата. „Към момента той не ме е потърсил. Аз бих му дал приятелски съвети. Аз получих съвети от хора, които работеха в министерството. Сходни сме в едно нещо. Най-тежкият капан е доверието към хора, които не го заслужават“, добави той.

 

„Сега аз се връщам към работата. Трябва ми малко въздух. От две години се занимавам със странни дейности. В личната си работа пропуснах една серия от участия и покани. Това се отразява и финансово, но съм забравен от тези, които ме каниха редовно. Искам въздух, искам да ходя за риба, искам да видя вода, море. Това не се е случвало на семейството ми от две години“, каза още бившият министър.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *