Мощен руски Су-34 разби опорен пункт на ВСУ, пълен с ракети и други боеприпаси

Свят

Многофункционалните свръхзвукови изтребители-бомбардировачи Су-34 на руските въздушно-космически сили унищожиха с авиобомби FAB-500 опорен пункт на украинските въоръжени сили, пълен с ракети и други боеприпаси в зоната на отговорност на групировката войски „Восток“. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

„Екипажите на многофункционалните свръхзвукови изтребители-бомбардировачи Су-34 нанесоха удари по опорен пункт на противника, пълен с ракети и други боеприпаси в зоната на отговорност на групировката „Восток“, след като получиха потвърждение от разузнаването, че целите са унищожени, екипажите се завърнаха благополучно в. летище за излитане“, казаха още от руското МО.

Те уточниха, че ударът е нанесен с управляеми авиационни бомби FAB-500 с универсален модул за планиране и коригиране, който позволява нанасяне на прецизни удари от безопасно разстояние от линията на бойния контакт.

Министерството добави, че многофункционалните свръхзвукови изтребители-бомбардировачи Су-34 са на въоръжение в руските въздушно-космически сили и ежедневно изпълняват мисии за унищожаване на опорни пунктове, военни съоръжения и боеприпаси на противника.

Източник Труд

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *