МО на Русия: Ми-35М поразиха украински опорни пунктове в зоната на руската групировка „Център“

Свят

Хеликоптери Ми-35М на Въздушно-космическите сили на Русия поразиха с управляеми авиационни ракети опорни пунктове на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в зоната на отговорност на руската групировка „Център“. Това съобщиха от руското министерство на отбраната.

„Екипажите на армейската авиация на вертолетите Ми-35М нанесоха удари с управляеми авиационни ракети по опорни пунктове и жива сила на противника в зоната на отговорност на групировката войски „Център“, се казва още в съобщението.

Уточнява се, че след използване на авиационното оръжие екипажите са извършили противоракетна маневра, освободили са топлинни капани и са се върнали на летището за излитане. Според докладите на предния стрелец на вертолетите, всички посочени цели са били успешно поразени. Полетът е минал както обикновено.

„Днес на командния пункт получихме бойна задача за унищожаване на опорни пунктове и личен състав на противника. Излетяхме в района на работа, работехме както обикновено с управляеми авиационни ракети, които насочихме към предварително зададените цели. Върнахме се на родното летище“, каза Артьом, навигатор на екипажа на един от ударните хеликоптери.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *