Надежда Неински: Русия иска нов световен ред и първата жертва ще е България!

България отблизо

Изгонването на четиринадесетте български дипломати от Русия беше очаквано, но действията на Москва са доста по-ограничени от това, което се предполагаше.

Това коментира бившият министър на външните работи и бивш посланик на България в Турция Надежда Нейнски.

Действията са отговор на решението на кабинета „Петков“ да обяви за персона нон грата 70 руски дипломати и служители на руското посолство в България.

 

Въпреки това твърде солидно основание Москва да отговори на абсолютно необоснованото решение на Петков, Неински прави заключение, че Русия водела целенасочена политика на намеса във вътрешните работи на България. Москва изваждала името на бившия министър-председател Кирил Петков и правителството, като се опитвала преди изборите да направи внушения, че група хора, един вид, искат да разрушат отношенията с Москва, по някакъв каприз,  продължава да каканиже Нейнски.

Значи, според Неински, Москва е виновна, а не предишният кабинет, който на практика разруши отношенията ни с Русия. И на всичко отгоре Петков ни остави без природен газ, без бензин и без ток, защото като си включат всички климатиците и нагревателите да топлят вода, наистина ще останем без ток.

 

По думите и, с войната в Украйна Русия иска да постави началото на нов световен ред.

„По същество тя застрашава и нашите национални интереси, защото ние ще сме първата жертва“, се разбра още от думите на Нейнски в сутрешния блок на bTV.

Според нея Русия всячески се стреми да създаде икономическо напрежение не само в Европа, но и в България с цел да върне страната ни в лоното на така наречения „славянски свят“.

Ние обаче, според Неински, сме направили вече своя стратегически избор да сме със Запада. Нищо, че страната ни стана най-бедната държава в Европа, нищо, че загубихме повече от 3 милиона българи в детеродна възраст и така избухна най-голямата демографска криза в историята, която застрашава самото съществуване на България.

Тези катастрофи не я вълнуват. Важното е да сме със Запада, пък дори и да изчезнем.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *