Народен съд ли? Вижте другите народи как осъдиха нацистите!

Свят

На фона на разрастващите се политически спорове за жертвите на комунистическия режим и преекспонирането на материали, разкази, снимки и спомени, е добре да се кажат някои истини, за които умишлено или не, си затваряме очите.

Изумена съм от безочието и безсрамието, с които се изопачават факти или премълчават такива с една единствена цел – подмяна на историята. След като Народното събрание гласува (остава и да не успее в този си вид) да се почетат жертвите на комунизма с едноминутно мълчание, аз си зададох въпроса – защо никой няма интерес да си спомни какво точно се е случило в България тогава, освен няколкото леви партии? И защо ни напомнят, че живеем в демокрация и е редно да си казваме нещата едно към едно?

А мога ли да попитам коя от телевизиите не е в служба на управляващата партия? Защото ми се струва, че  освен за престъпленията на комунистическия режим, от „малкия екран“ никаква друга гледна точка не може да види бял свят. „История.БГ“ от предаване с идея се превърна в отправна точка на куп критики и хули за времето, което ние все още помним. Единственото място, където човек може да прочете или чуе нещо по-различно си остават форумите, блоговете и някои сайтове – т.е. интернет. В последните дни това е и единственото място, където хората масово показват отношението си към Конвенцията за превенция и борба с насилието нас жените и домашното насилие, както и становището на Светия синод по този толкова важен за нас въпрос.

Темата за нашето минало и комунистическото насилие в частност, напоследък все по-често присъства в политическите спорове, измествайки на малко по-заден план теми за османското „присъствие“ например.

Доколко това ще ни попречи на нас, българите, като народ, само времето ще покаже. Опасявам се обаче, че използването на темата за извличане на политически дивиденти, е бомба със закъснител. Нямам логично обяснение дори на въпроса защо точно тези, които се опитват по всякакъв начин да ни натирят в Европа, макар и в задния и двор, с цената на всякакъв тип компромиси за сметка на собствения си народ, не се поучат от своите идоли – европейски страни като Германия, Франция, дори и от Америка, която също може да бъде пример в това отношение. Защо се бият барабани и се тръби наляво и надясно за жертвите на комунизма у нас, защо постоянно се спекулира с бройката?

 

Според официални документи по време на „Народния съд“ след 9 септември 1944 година в България са убити 2730 души. Според днешните наши управляващи, тази бройка е над 30000. А знаете ли какви са били наказанията за подържниците на фашистките режими и пряко отговорни за смъртта на милиони хора? Какви са реалните цифри в другите страни? След падането на нацисткия режим в Германия, на територията на тогавашната Западна Германия се извършва най-големия процес – Нюрнберския,  срещу елитната партия на Хитлер – Националсоциалистическата работническа партия на Германия. На този процес са осъдени на смърт само 12 души. Но в цяла Германия противниците на фашисткия режим се разправят с всеки, който по един или друг начин е помагал на нацистката партия. Общият брой на убитите без съд и присъда е над 2,7 милиона. Хиляди нацисти успяват да избягат от правосъдието, но, забележете, минали са толкова много години оттогава, и все още продължават да ги издирват и да водят дела за престъпленията им, останали ненаказани с десетилетия. Дори и 70 години след разгрома на Третия Райх се водеха дела срещу последните живи участници в престъпленията на националсоциализма. За делата им в такъв световен мащаб няма и не бива да има давност.

Важно е обаче едно – Германия е решена и преследва докрай виновниците за Холокоста. Никога не бива да се забравя, че в  концлагерите са унищожени над 6 милиона души, повечето евреи. А ние – ние се опитваме да го забравим, или подценим.

След войната започва лов на вещици и денацификация. Отварят се нови лагери, но те вече не са германските концентрационнилагери, а са американски. След години от лагерите излизат с един милион германци по-малко. Къде са тези хора? Унищожени са. Лагери за германци отварят и поляците, руснаците и чехите.

Франция е другата страна, която не забравя предателите и също след освобождението се справя с над 2 милиона. Повечето са от така наречените колаборационалисти, тези, които бяха вложили капитала си и градиха кариера в помощ на нацистите и техния режим. На публичен линч са подложени стотици момичета, които са имали отношения с германците.

По данни за други държави е видно, че в Италия след освобождението са убити 740000 души, в Австрия те са 181000, в Белгия – 120000, в Холандия – 33000 души, следователно в тези европейски страни е имало бурна вълна на реваншизъм към всеки, помагал на фашистката власт.

На фона на изнесените данни се вижда ясно, че в България нещата са от съвсем друг мащаб. Но ако някой смята, че и това е много, нека прочете малко книги и се позаинтересува от историята ни, да си спомни за невинните „Ястребинчета“, за хилядите млади хора, дали живота си в борбата срещу фашисткия режим у нас, за стотиците опожарени къщи и избити ятаци. За прекършените в зората си животи на хиляди невинни хора.

Майко България, те живяха и умряха за теб! Поклон!

Никой не е забравен и нищо не е забравено!

Автор Ели Комитска,  istinata.net

Tagged

12 thoughts on “Народен съд ли? Вижте другите народи как осъдиха нацистите!

  1. И пак ще има Народен съд! След всяка Национална катастрофа следва Народен съд. А този път ще бъде истински Народен съд.

    1. В България, за разлика от Германия, Италия и Испания, не е имало нацисти, не е имало нацистка партия. Така нареченият „Народен съд“ представлява масова екзекуция на българската интелигенция от криминални елементи. Действителните виновници за влизане на България във войната се броят на пръсти, а са избити около 30 хиляди души без съд и присъда. Убитите от фашисткия „Народен съд“ в мнозинството са напълно невинни – 67 народни представители, спасители на българските евреи също са осъдени от този съд. Отечественият фронт е създаден като фашистка партия, но поради съпротивата на демократа Никола Петков, не успява да изпълни предназначението си.

      1. Ако сега бъде осъден Тиквата, Иван Костов и всички техни „другарчета“ и всички крадени народни пари бъдат конфискувани пак ли ще говориш същото? Не си свидетел на мизерията и цинизма преди 1944 год, а приемаш всичко от медиите, които промиват мозъци. Българските полицай са били по-жестоки и от фашистите и са си заслужили смъртните наказания. Вярно е и това, че е имало и невинни жертви, но те са били под 1 %. Всичко идва от простотията на хората, а не от идеологията на комунизма. Нима сега не страдаме от простотията на управляващите ни? Ако има нова революция те ще са първите, чийто глави ще паднат, а техните наследници след 50 год. ще говорят същото, ако им се даде възможност – избита е интелигенцията на народа. И като свидетел на тази чалга „интелигенция“ как ще приемеш тези приказки???

      2. А ОТ КАКЪВ „СЪД“ СА ИЗБИТИ МАСОВО ДЕЦАТА ОТ ЯСТРЕБИНО С МАЙКИТЕ, БАБИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ И ОЩЕ МНОГО МАЛТРЕТИРАНИ, ИЗГОРЕНИ ЖИВИ ВЪВ ФУРНА /ЙОРДАН ПАЧЕВ…/ ИЗГОРЕНИ КЪЩИ И ИЗБИТИ ИЗ ЦЯЛА СТРАНА ? ИМАЛО Е ЛИЧНИ ОТМЪЩЕНИЯ САМОУПРАВСТВО, НЕ САМО ПОЛИТИЧЕСКИ, НО И ЧИСТО ИКОНОМИЧЕСКИ ЗА ИМОТ. АКО ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ОТЧИТАТ ПЪК СЕГАШНИТЕ ЕЖЕСЕДМИЧНИ И МЕСЕЧНИ УБИЙСТВА И МАРОДЕРСТВА БЕЗ НИКАКЪВ СЪД, НАРОДНИЯТ СЪД И СЪБИТИЯТА СЛЕД 9. СЕПТ. 1944г. БЛЕДНЕЯТ.

  2. Първо – ОТГОВОР:
    Аз, затова стискам зъби – дано доживея до Народния съд над тези, които премахнаха Народна от Народна Република България – от страх да не ги съдят за ограбеното. В особено големи размери! Готов съм и на Господ- Бог да се моля за тази едничка милост – да доживея Народния съд.

    …Подкрепи и мен ръката,
    та кога въстане робът,
    в редовете на борбата
    да си найда и аз гроба…

    Казал го е един от най-великите българи. И на него се моля – с неговата молитва!

    Сега – за публикуваното:
    Трудно е да бъде сравнявано с геноцид , но резултатът от безпрецедентното разграбване на страната ми и катастрофалното съсипване на икономиката и, доведе до резултати сравними с геноцид.
    Затова са моите молитви…
    И – смили се Господи – многострадалната ми България да си роди и отгледа чеда достойни за Ботев и Левски – за да поведат народа. Е, тогава може да дойде и помощ от… Няма да напиша от кого! Историята обича да се повтаря. Човешкото развитие и възход не е праволинейно а по винтова спирала. И всяка витка има своята точка на повторение, а оста на спиралата е неумолимото Време.

  3. Бойко Боев, от кога комунистите започнахте да вярвате в Господ? А за остискване…няма да остискаш:). Ще си отидеш с очи вперени на Изток чакащ „светлото бъдеще“.

    1. Откога ли? Ами откакто комунистът от Банкя и партийната секретарка от Плевен започнаха да се кръстят в църквата – или не ти е удобно да си го спомниш?

    2. Той ще дочака, това е добре, ама ти как друга песен ще запееш тогава? Отсега се радвам за теб! Събитията наближават! Ха ха ха

  4. Ели Комитска, в статията ви има известна неточност относно евреите и холокостта, загиналите евреи във ВСВ са не повече от милион и половина и това са тези бедни евреи, които са искали да живеят като всички европейци и не са изпълнявали законите на Талмуда. Когато арестуват зетя на Ротшилд, лично Хитлер изпраща Химлер да го освободи и да му се извини. Говори се че Хитлер е незаконен син на стария Ротшилд, майка му е била слугинче в къщата му във Виена и си тръгнала бременна. Хитлер е обгрижван и целенасочено е обучаван и стимулиран към политиката и създаване на нацистката партия, Вермахта и издигането му за лидер. Пак тези богати евреи плащат подема на ВПК, въоръжението и обучението на милионна армия и разпалват войнолюбивите мераци на Хитлер за световна власт и унищожаване на православието и славяните. Холокостта е само заблуда за човечеството, предпоставка за създаване на държавата Израел на чужда, паледтинска земя, за да не смее никой да говори против холокостта и народите да не повдигнат въпроса за въпиющата лъжа. Ако има холокост, той е спрямо руския народ, най-много избити по лагерите на смърта са били руснаците, отделени от другите концлагеристи при толкова ужасни условия и зверства, че дори тези нещастници са ги съжалявали. Всяка година САЩ подарява 5 милирда $ на отрочето си Израел, а милиарди изплаща и победена Германия заради „холокостта“. Създадена една лъжа от ционисткия елит трови човечеството вече 70 години, да се стигне дотам, че лизбийката, еврейка да създаде джендърската си теория и довела до сатанинска ИК с която чифутския елит посяга на децата ни, унищожаване на семейството, като основна клетка на обществото, способно да се организира и даде отпор на желанието им за унищожение на човечеството. Те искат създаване на аморфна биомаса, без никакви човешки ценности, лесна за управление – биороботи!

    1. …смъртта, лезбийката. Би трябвало да могат да се поправят грешките.

  5. Извинявайте,но не само евреи са откарани в концлагерите!
    Имало е поляци,най-много руснаци,французи,цигани и от други европейски народи
    Интересното е,че на запад се скъсват да пускат документални кадри и филми от ВСВ,но никога не показват истинските зверства извършени от нацистите,нито цялата истина.
    И голяма пропаганда и лъжи пускат,ние уж сме били комунистически страни,а у нас нямаше такава пропаганда, нито някога са ни казали лоша дума за някоя държава,нито ни навираха постоянно ВСВ по телевизиите,освен на празниците!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *