НАРОДЪТ ТРЪГНА срещу властта: Вижте колко искат ОСТАВКАТА на Валери Симеонов! Ще се изумите!

България отблизо

Електронен референдум, организиран от уважавания български сайт dnes.dir.bg, разкрива шокиращи резултати. Шокиращи за Симеонов и неговия защитник Борисов, разбира се.

Въпросът на колегите от Дир. бг. е: „Да подаде ли оставка вицепремиерът Валери Симеонов?“

Резултатите са следните: 71% от анкетираните са твърдо за това Валери Симеонов да подаде оставка. 22,6% са отговорили с „не“. 5,4% смятат, че извинението е достатъчно. И половин процент са отговорили, че не могат да преценят.

Нещо повече. Националният омбудсман Мая Манолова заяви, цитирана от dnes.dir.bg, че думите на вицепремиера са „много срамно изказване и много срамно поведение“.

Първата дама на България Десислава Радева коментира грозното изказване на Симеонов по повод протеста на майките на деца с увреждания, с пост във Фейсбук. Тя заяви, цитирана от dnes.dir.bg: „Репликата, изречена от него преди няколко дни мога да окачествя само с една дума – позор.

Позор за него, че посмя да се отнесе надменно-присмехулно към болни български деца и проблемите на техните родители.

Позор за неговата партия, която самоотвержено го защити с нарочна позиция.

Позор пак за него (вицепремиера ни), когато самодоволно обяви, че стои твърдо зад думите си.

Майките с черни тениски не крещят за привилегии, а се борят за достойно съществуване. За себе си и децата си. Лично за мен те са герои, направили по-трудния, но по-човешки избор…“

Социалният антрополог Харалан Александров заяви, в сутрешния блок на БНТ, цитиран от frognews.bg, че Валери Симеонов демонстрира случай на психопатология в изказването си за тези изстрадали майки.

,,Бих искал да видя Симеонов наказан заради това свое безобразно говорене“, заяви Александров и накрая добави, че политиката у нас отдавна е напуснала границите на разума и логиката.

,,Валери Симеонов си позволи да пресече една много червена линия, която се казва фашизъм, защото това неговото беше фашистко изказване. А фашистът има желание да унищожава“, сподели по темата социологът Андрей Райчев, цитиран от frognews.bg.

Всички видяхме как от предаването „Господари на ефира“ връчиха тяхната „награда“ на позора „Златният скункс“, на вицепремиера, когото всички искаме да наречем бивш вицепремиер.

И водещият Димитър Рачков, и репортерът Боби Ваклинов нееднократно изразиха своя гняв и възмущение от думите и поведението на Симеонов.

Вчера 150 обществени организации се солидаризираха с майките на деца с увреждания и също поискаха оставката на Валери Симеонов.

Можем да изброяваме още много реакции. Но едно е пределно ясно. Този път целият народ се изправи като стена пред властта на Борисов и поиска мигновената оставка на неговия скандален и нагъл вицепремиер.

А когато народът поиска нещо, то трябва да се изпълни. На секундата. Защото гласът народен е глас Божий.

И ако за Борисов не е така, по-добре и той да си подаде оставката, заедно със своето вице. За да не ги изрита улицата и двамата. Веднъж и завинаги.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

6 thoughts on “НАРОДЪТ ТРЪГНА срещу властта: Вижте колко искат ОСТАВКАТА на Валери Симеонов! Ще се изумите!

  1. Анкети, референдуми и избори са бутафория. Те НЕ променят нищо. Променя само ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ след бойкот на механизма, който УЗАКОНЯВА престъпната власт – ИЗБОРИТЕ.

  2. НАРОДЪТ ТРВБВА ДА ДЪБОРИ ВЛАСТТА НА Борисов и министрите му. ЗАЕДНО СЪД СИМЕОНОВ, ВСИЧКИТЕ ДА БЪДАТ ЛИНЧУВАНИ ПУБЛИЧНО!!! МЯСТОТО ИМ Е В ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ!!! И ДА ПЛАТЯТ ВСИЧКИТЕ СИ ЗОЛУМИ!!! ВСИЧКО, КОЕТО ОТКРАДНАХА И ПРИСВОИХА, ФА ВУРНАТ ДО ПОСЛЕДНАТА СТОТИНКА!!!

  3. Прави сте Ради и Анонимен. Наглеците трябва да бъдат изгонени. И системата на капитализма трябва да бъде ликвидирана. Но ние сами няма да се справим. Защото сме заобиколени отвсякъде с капиталистически държави. Единствената ни надежда е Русия. Там Путин се опитва да премахне либералния капитализъм, който унищожава хората. И да го превърне в държавен капитализъм. А след това и във власт на народа. Това го искат и хората в Русия. Защото през 90-те години на миналия век разбраха на свой гръб, че олигархията и капитализмът са зло под слънцето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *