НДСВ възкръсна! Ние вкарахме България в НАТО, ние ще я изведем към по-големи висоти, обеща Соломон Паси

България отблизо

НДСВ се завръща в българския политически живот и ще се яви на избори. Деветият конгрес се провежда в същата зала, в която преди 22 г. се заражда царската партия – в сградата на Федерацията на научно-техническите съюзи.  На форума ще бъде приета нова програма и устав, както и ще бъде избрано ново партийно ръководство.

Станимир Илчев, съпредседател на НДСВ каза, че събирането им в събота показва само едно: „Искаме пак да вървим заедно напред. Ще се поучим от грешките си, ще развием партийната си мрежа в страната“. По думите му младите хора са надеждата и НДСВ ще подкрепя участието им в социалния и икономическия живот.

„На този етап можем да кажем – стремим се към центъра на политическия спектър. С този конгрес и нова програма НДСВ тръгва към избори. НДСВ продължава с нова надежда, перспектива и сила“, каза още той.

Съпредседателят на НДСВ Съби Давидов отбеляза: „Залата е пълна и се притесняваме, че някой ще остане без място“. Той посочи, че конгресът може да се направи и в „Арена Армеец“ и всички места отново да бъдат заети.

Соломон Паси подчерта, че НДСВ е партията, която е най-резултатна. Тя вкара България в НАТО и ЕС.

“След нас не успяха да вкарат България в Шенген и еврозоната, нещо, което ние завещахме. 15-16 години никой не можа да се справи с тези задачи. След 22 години целите трябва да са по-големи”, категоричен е той. По думите ми това, към което НДСВ трябва да се стреми е влизане на България в Г-40. Той добави бих кандидатствал с мотото „професионализмът се завръща“

Конгресът на партията се случи без участието на Симеон Сакскобургготски. Той беше изпратил поздравителен адрес на НДСВ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *