НДСВ се връща на бял кон в събота. Ще спасява България

България отблизо
НДСВ се събира на конгрес на Бабинден – 21 януари, за да официализира завръщането на партията в политиката. Съпредседателят на партията Станимир Илчев заяви, че ще на форума ще решават за участието на НДСВ в избори от всякакъв калибър – местни, парламентарни и президентски.

„НДСВ няма нищо общо с усилията на политическото инженерство. Затова решихме, че е крайно време да се върнем в политическия процес. Просто е болезнено да гледаш как експертите на НДСВ са се превърнали в донори на други партии“, коментира Илчев пред БНТ.

От НДСВ няма да канят в редиците си членове на партията, които в последствие безкритично са се проявявали в други партийни проекти, подчерта бившият депутат.

„В НДСВ има хора с опит, компетентност и тествани във всяка политическа ситуация. Ние оставаме центристка патрия и даваме отговор авансово на въпроса – къде е центърът на българската политика – донякъде това е ДПС, но къде е реалният център? Защото той не може да бъде носител само на една партия. Разцентровано е самото мислене, разцентровано е мисленето на политическата класа, което се увлича в някакви преговори, които всъщност са договаряне. Без коалиционно споразумение няма как да бъде съставен какъвто и да е било кабинет, независимо дали ще го намираме за експертен, технически и така нататък“, заяви Илчев.

„Бъдещите ни партньори трябва да отговарят на тези изисквания – свобода на личността и на инициативата, движението на хората, капиталите, това е национално оцветения либерализъм. Нека да спрат да ни квалифицират като политически мъртъвци, зомбита, силиконови партии, патерица на този или на онзи. Каква патерица, за Бога? Патерица е много неприемлива квалификация за когото и да е било, ако върши една обективно измерима дейност и от нея има някаква полза“, каза още той.

Илчев допълни, че Симеон Сакскобургготски не е против връщането на партията на политическата сцена.

„Негово величество се оттегли през 2009 от реалната политика. Друг е въпросът, че не е загубил контакта с нас. Разговорите с него са вдъхновяващи и насърчителни. Велика тайна е защо преди няколко години, когато направихме подписка на общественици, интелектуалци и експерти с призив на него да се повери неофициален статут с дипломатически функции, това предложение беше посрещнато с мълчание. Хората, които не реагираха на този призив, между другото, най-трескаво търсят контакт с него по всякакъв повод и са най-щастливи, когато отидат във Врана да поговорят с Негово величество. Ето още една аномалия на целия български социален и обществен живот“, допълни той.

loading...

Tagged

2 thoughts on “НДСВ се връща на бял кон в събота. Ще спасява България

  1. ……..това е истинско ДЕБЕЛООЧИЕ………………….от 2009 г ги няма ……………скриха се от народ …от прокуратура и съд…………………….и си мислят че могат да излъжат някого !!!! Англия си имат индиец за “ ВОДАЧ “ …….а лондон си имат “ ИСЛЯМИСТ “ САЩ си имат психо-олигофрен за президент ……..а НИЕ си имаме баш КОМАРДЖИЯ за “ ЦАР „…………………интересно , кой назначава най лошите хора като управници на държавите по света ……………ДАЖЕ човекоядец имаше един в АФРИКА за президент Ади Амин се казваше май !!!! Как така добрите хора не могат дори да се доближат до властта ??

  2. Аман! И тия ли небългари се канят да седнат пак на софрата! Стойте си където сте и не ви искаме тито меда , нито жилото. Видяхме колко струвате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *