Невероятна нова надежда: Пулярен и евтин препарат унищожава коронавируса! Ето кой е той!

България отблизо

Не много скъпо и доста популярно лекарство, което се използва при чревно разстройство, може да бъде много ефективно средство в борбата срещу COVID-19, при условие, че пациентът не се нуждае от хоспитализация и интензивна терапия.

До този извод са достигнали учени, чието изследване по темата е публикувано в списание Gut.

В проучването им участие са взели 10 участници заразени с новата коронавирусна инфекция, които са приемали фамотидин по време на целия период на боледуването си. Симптомите са продължили от 2 до 26 дни, а средния период на лечението – 11 дни, варирайки от 5 до 21 дни.

И десетимата са съобщили, че състоянието им се е подобрило в течение на 24-48 часа, след като са започнали да приемат лекарството, а пълното изчезване на симптомите е станало след 14 дни.

Най-често те са приемали по 80 милиграма от медикамента три пъти дневно.

Учените отбелязват, че данните, с които разполагат, не са достатъчни, за да потвърдят ефекта от приема на фамотидин. Според тях е нужно да се проведат клинични изследвания с участието на по-голям брой хора, пише в своя статия информационна агенция blitz.bg.

Но все пак и тези изследвания показват, че фамотидинът може да унищожава коронавируса и да помага на хората, които нямат нужда от специализирано лечение в болнични условия, да се излекуват напълно.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *