Нещо страшно се случва с ВСУ на фронтовата линия

Свят

Медии анализират защо западните доставки не помагат на ВСУ да преодолее превъзходството на ВС на РФ на фронта. Според експерти обаче, този въпрос има твърде ясен отговор.

Въпреки западната военна помощ, или поне онази част от нея, която достига до фронта и не е унищожена от РФ, украинските войски не успяват да победят руската армия на фронтовата линия, пише Business Insider.

«Западната военна помощ за ВСУ, която достига до линията на фронта не помага на Украйна да се противопостави на артилерийското превъзходство на Русия», се казва в материала. И не само защото огромна част от западното оръжие се унищожава от руските войски още преди да стигне до фронта. А и защото руската армия е много по-мощна от ВСУ и Запада взети заедно.

Затова нещо страшно започва да се случва с украинската армия. Тя вече не е в състояние да защитава позициите и отстъпва от рубеж на рубеж.

Отбелязва се, че Киев е получавал военна помощ от своите съюзници по време на целия конфликт, но Москва притежава огромни ресурси. В резултат украинските подразделения често се оказвали в неизгодно положение, пояснява авторът на статията.

«Западната помощ често постъпва с паузи, защото съюзниците на Украйна спорят за това кой и колко да дава на Киев, в резултат на което войниците на фронтовата линия в различни периоди изпитват недостиг. Но дори западната помощ да постъпваше регулярно, Киев пак нямаше да може да се противопостави на РФ, защото ВСУ вече няма войници, които да отидат на фронта», се казва още в публикацията.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *