Никола Филчев разголи лицето на българския капитализъм и управляващите. Хвърли жесотки думи в лицето на върхушката

България отблизо

Всички българи трябва да сме наясно, че преди 30 години българският народ, ръководен от своите държавници, направи своят избор и той беше да сменим строя и да започнем да строим капитализъм.

Днес нямаме основания да недоволстваме, защото от историята знаем, че това  е един дълбоко несправедлив социален строй.

След 90-та година новите демократите ни убеждаваха, че животът ще стане по-хубав, ако всичко в страната се  раздържавяви. Резултатът е обаче, че сега живеем в бедна страна, а имуществото е  в ръцете на десетина олигарси и техни помощници.

Хора, които забогатяха по престъпен начин в резултат на приватизацията, взеха не само  икономическа, но и политическата власт. Те са в сянка, но назначават министри,  манипулират общественото мнение чрез мощния медиен апарат, който също е техен.

Сега живеем в класово общество на богати и бедни – това е капитализмът.  Силен е този, койтодържи парите. Мъже вишисти станаха шофьори и обикновени работници, образовани жени хванаха метлите, или продават в магазини и молове, милиони избягаха да вършат същото в чужбина.  Живеем така, каквото кажат богатите.

Българите направиха избора си, докато скачаха по прощадите.

Нашата нашата приватизация не беше честна, народът с право я нарича разбойническата приватизация на Костов. Тогава идваха консултанти чак от чужбина, за да съветват нашите капиталисти как да станат по-богати, а вародът по-беден.

Капитализмът е един дълбоко несправедлив строй. Недоволните са много, но има и доволни, които придобиха държавното имущество за жълти стотинки. Как Костов, например, няма да е доволен. Казах му – в тази приватизация всички ще отидат на съд, той взе да се тръшка – моля ти се, по-скъпа ми е от децата! Оказа се, че фондацията на Костов е „Бъдеще за Костов“ и неговите другари. Това е съдържанието на прословутия разговор преди години в ресторант „Крим“.

Къде са днес документите от приватизацията? Казвал съм  го, когато корупцията е държавна политика, никаква прокуратура не може да я спре.

Сега е същото. Какво направиха нашите министри и президенти  за седем години. В някакво странно раздвоение са, били някакви дребни чиновници, докопали се до властта и изведнъж ги обзема треска да строят, защото строителството носи много пари и второ – купуват хотели. Като ги питаш нещо, започват да се занимават с държавните въпроси, а не с какво се занимават, да говорят за кюфтетата, за чаршафите, за компаньонките.

Кажи, че си хотелиер, а не министър.  Че си  капиталист, а не чиновник.

Властта се сля с олигархията. Например случая  Миню Стайков.

Като стана дума за сегашните акции – Миню Стайков бе разследван още преди 16 години., През март 2002 година ГДБОП предприе дейност срещу него. В базите му в Карнобат бяха открити десекти хиляди бутилки нелегален алкохол.  От Бургас участваше печално известният прокурор Светлозар Костов, който осуети акцията.

В петък  вечер казва – аз съм дежурен и какво става – отпред пази полицията, отзад изнасят бутилките и в понеделник като отиват бопаджиите , се оказва, че акцията е провалена, а бутилките изчезнали.  Те са стари познати с Миню Стайков, той уби човек по време на катастрофа и  Костов работи по случая.  И го замаза.

Безнакаността е опиянителна! Ако тогава срещу този Стайков беше осъществена наказателна отговорност, щеше да мине всичко, да се забрави и днес нямаше да бъде уличен в огромни кражби.

Но той е силен с парите си и всички му служат. Полиция, прокуратура. Той подарява пушки на президента Първанов, а президентът пък  му връчва медал. После като се стигне до катастрофата, стане скандала, действа и МВР и питат защо така. Има не един случай, в който Първанов е осуетявал скандали.

У нас политиците, прокуратурата и МВР са толкова зависими едни от други, че правосъдието е невъзможно. Няма да видите богати хора в затвора, защото те винаги си плащат на когото трябва, заяви Филчев.

Tagged

4 thoughts on “Никола Филчев разголи лицето на българския капитализъм и управляващите. Хвърли жесотки думи в лицето на върхушката

  1. С тая разлика,че не сме скачали,за да докараме дивашки капитализъм,а сменяемост във властта,отмяна на някои най-гнусни,крепостнически прояви на реалния социализъм:забраната да се пътува в чужбина(която не важеше за привилегированите синковци),т.нар.“софийско гражданство“,което важеше и за големите градове,където можеше да се намери престижна работа,привилегиите на „активните борци“ и техните изчадия(същите впрочем,които направиха 10-ноемврийския преврат и се превърнаха в олигарси).Днес на фона на тоталния разгром на България,тия „дефекти на реалния социализъм“ може да изглеждат нищожни,но помня отлично,че бай Тошо беше омръзнал до отвращение на всички българи.Не бива да да се замазват негативите на онази система и факта,че същността й беше също антибългарска,антинародна,че тя също беше наложена чрез преврат.Преди нея много българи може да не са имали столове,но са имали земя,имали са своите села,непоклатими традиции,увереността,че от честен труд може да се живее и дори да се забогатее.Имало е един огромен селски контингент,в който се съдържа мощта на реалните понятия народ и нация.А след 9 септември имахме панелки и вярност към СССР.
    Хората преди 30 години се вдигнаха в защита на националното ни достойнство,имаха справедливи искания,но предначертанията на сатанисткия заговор са били съвсем други.
    Пак повтарям,че извършителите на узурпаторския акт на 10 ноември бяха членовете на комунистическата върхушка и техните синове.И абсолютен цинизъм е да се твърди,че народът сам е докарал гибелта си със „скачане по площадите“. И да си бе стоял тихичко в панелките,пак щеше да се случи същото.Впрочем никак не върви индивиди като Филчев да порицават българския народ и да го иронизират.Той също лапаше от подаянията на българоубийците и им служеше вярно от високия си пост.Е,сега сигурно им е сърдит – пада по-малко парса.Забелязвам една тенденция – мрачни чудовища от първите петилетки след 10 ноември да се изтупват от праха и да се представят като критици на довчерашните си съучастници.Това е демагогия,порочен кръг.Просто цялата тази сган трябва да бъде изметена.

    1. Филчев прави една хирургична дисекция на прехода,в който той е бил важна фигура (главен прокурор).Досега несъм срещал човек от такава висока позиция да изрича толкова верни истини.А госпожата(Велчева) изглежда е страдала много в някое завряно ъгълче по време на соца,виждайки как близкитедо властта тогава (БКП) са ядяли по всяко време на годината банани,пиели са кока кола и уиски,ходели са до Париж и обратно.Слушала е от баба си колко богато е живяла от своите нивички,слушала е псувните на дядо/чичо към ТКЗС-то,което му есеквестирало Белчо и Сивушка,че и ралото и шарената каруца барабар и го е оставило с едно магаре и го е записало в ТКЗС да работи за гладен трудоден,изключвала е телевизора,когато Т.Ж. е искал да каже нещо на народа…тайно е стискала зъби по време на манифестации,за да не изрече някоя дума в прослава на омразния и строй….Изобщо нещастен живот на една несъстояла се придворна принцеса,за която големият ужас е животът в соц.панелките със скърцащи асансъори и вечно разбити ключалки на входните врати. Сега след 30 год.тя сигурно се срамува да си спомни своята наивност,как е скачала като дебил,зада докаже,че е синя привърженичка на задаващия се светъл капитализъм. Но такива като нея докараха Костов,след него царя,а по-късно днешния самодържец. Да ,искахте капитализъм-имате го!Но той си подбира хората-който е нагъл,хитър,безкрупулен,който умее да прави сечено ,да избутва другия,да лъже и краде,правейки невинни физиономии-ето такива хора обича капитализма и трябва да се сърдим на себе си,ако не сме сред тях,г-жа Велчева.

  2. Президентите и министрите са били единни само във вероломните си намерения да съсипват държава и народ. И трябва да бъдат съдени, и да върнат всичко заграбено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *