Нинова развенча най-голямата лъжа на Петков с два документа

България отблизо

Сложен парламент, без твърдо мнозинство – трудно се взимат решения в такава ситуация. Това заяви пред Нова лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Ние в този парламент успяхме да проведем социалната си политика. Безплатните учебници ще помогнат и всяко семейство ще спести пари. Струва 80 млн. лева – при този бюджет, парите могат да се намерят. Има и други позитивни неща – под наш натиск се увеличи и минималната работна заплата, въпреки, че служебният кабинет не искаше“, посочи Нинова.

 

„Миналия път задържахме мандата за по-дълго за да се приеме бюджета и понесохме удари – нас не ни е страх. Този път обаче видяхме, че няма смисъл – затова го върнахме бързо“, обясни лидерът на БСП.

„Натрупахме сложен опит в коалицията с Промяната, но съм доволна, че това ние което поехме като ангажименти – го свършихме. Увеличихме доходите на бедните“, каза още тя.

„Категорично – нашата позиция е, че даването на оръжие на Украйна удължава войната. Чуйте какви гласове има в Европа – и президентът Макрон и Олаф Шолц заявиха, че няма да прекратят разговорите с Русия – това е пътят“, посочи Нинова.

Тя призова всички, които говорят, че сме давали оръжие на Украйна – да извадят поне един документ. „Изнесли сме оръжие за 2 милиарда, а не за 6 милиарда, както се говори по медиите“, посочи лидерът на БСП, като цитира стенограма от отговор на служебния министър на икономиката, който, по думите й, не е неин фен.

„В доклад от мен до НС пише всичко: откъде, за къде, за какви пари – всичко“, добави тя, показвайки другия документ.

„Не съм чувала нищо по-смешно“, отговори тя на въпрос, дали България е спасила Украйна, както написа наскоро германското издание Die Welt.

„Как си представяте България с боеприпасите от „Арсенал“ да спаси Украйна, където се изсипват милиарди. Това е надпревара пред външния господар, така го разчитам аз“, каза тя.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *