Нинова разкри как Борисов и правителството ще си отидат

България отблизо

Трите кандидатури на Обединените патриоти за нов министър на околната среда и водите са политически назначения без експертиза. Те показват  безсилие на премиера Борисов.

Това е смяна на гумите на автомобил, на който двигателят вече не работи. Това заяви в сутрешния блок на bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.   Според нея, след назначението на новия министър всичко ще си продължи по старому.

„Затова нашата амбиция и политика е да се смени моделът. Т.е. цялото правителство“, заяви Нинова.   Според нея двама от тримата кандидати не са професионалисти и не разбират нищо от сферата на околната среда и водите.   „Това са политически назначения на коалиционен партньор, за да се запази някакъв мир“, каза лидерът на БСП.   Според нея, смяната на Нено Димов няма да промени нищо:

„Какво става с тези 400 язовира, които са в предаварийно състояние? Къде са 500-те млн. налети в консолидационната компания за ремонти, и ги няма“, попита Нинова.   „Какво ще направи Ревизоро или някой друг?“, попита тя.   „Виждаме, че министрите на ГЕРБ не ги закачат. Обикновено виновен е коалиционният партньор“, посочи тя.  

Относно изказване на Нено Димов, че тя разпространява фалшиви новини, Нинова каза: „Да каже на хората в Перни, че това е фалшива новина. Или на хората в Бобов дол, където децата им са болни от Хепатит А, защото там се горят отпадъци“.   По думите й, проблемът е национален, не само в Перник.

„Борисов направи така за 10 години, че всички проблеми се решават от  човек. Отиваш в Министерски съвет, взимаш едни 30 млн., и готово. Така с отлагане и плащане проблемите не се решават“, заяви Нинова.   Тя изтъкна, че оставката на Нено Димов не обезсмисля вота на недоверие, а дава допълнителни аргументи. „Вотът не е само за Перник, а комплексен за тема екология“, обясни тя.   Нинова заяви, че в парламента ще разчита на подкрепата на ДПС, „Воля“ и независимите депутати. „Общо ние сме 124. Ако има някакви принципи в политиката, вотът ще е успешен“, прогнозира тя.   Нинова каза още, че във вота ще се засегне темата с боклука. „За нас е много важна темата боклук от третия свят“, каза тя и посочи, че за него е виновна агенция „Митници“, т.е. министърът на финансите Владислав Горанов.

Лидерът на БСП посочи, че приема с разбира отказа на главния прокурор Иван Гешев за среща с нея. След няколко дни последваха арестите (на Нено Димов). Представете си – отива лидерът на опозицията и следват арести. Приемам го с разбиране“, каза тя.   Нинова уточни, че не е искала среща с кмета на Перник.   „Цели системи гърмят една след друга. В момента се заформя огромен скандал в здравеопазването. Експерти казват, че следващата е енергетиката“, прогнозира лидерката на социалистите.     „Това е умишлена политика. И за това е виновен първият.

Да сменя колкото иска резервни гуми, двигателят на колата вече не се движи“, заяви тя.   „Борисов опитва да играе между великите сили. Засега изглежда неуспешно“, смята тя.

loading...

Tagged

1 thought on “Нинова разкри как Борисов и правителството ще си отидат

  1. Браво НИНОВА!НАТИСКАЙТЕ ТАЗИ МУТРА И ДА СЕ МАХАТ ПО-СКОРО,ЗАЩОТО БЪЛГАРИ ЩЕ ЗАГИНЕ!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *