Нинова разкри как Борисов и правителството ще си отидат

България отблизо

Трите кандидатури на Обединените патриоти за нов министър на околната среда и водите са политически назначения без експертиза. Те показват  безсилие на премиера Борисов.

Това е смяна на гумите на автомобил, на който двигателят вече не работи. Това заяви в сутрешния блок на bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.   Според нея, след назначението на новия министър всичко ще си продължи по старому.

„Затова нашата амбиция и политика е да се смени моделът. Т.е. цялото правителство“, заяви Нинова.   Според нея двама от тримата кандидати не са професионалисти и не разбират нищо от сферата на околната среда и водите.   „Това са политически назначения на коалиционен партньор, за да се запази някакъв мир“, каза лидерът на БСП.   Според нея, смяната на Нено Димов няма да промени нищо:

„Какво става с тези 400 язовира, които са в предаварийно състояние? Къде са 500-те млн. налети в консолидационната компания за ремонти, и ги няма“, попита Нинова.   „Какво ще направи Ревизоро или някой друг?“, попита тя.   „Виждаме, че министрите на ГЕРБ не ги закачат. Обикновено виновен е коалиционният партньор“, посочи тя.  

Относно изказване на Нено Димов, че тя разпространява фалшиви новини, Нинова каза: „Да каже на хората в Перни, че това е фалшива новина. Или на хората в Бобов дол, където децата им са болни от Хепатит А, защото там се горят отпадъци“.   По думите й, проблемът е национален, не само в Перник.

„Борисов направи така за 10 години, че всички проблеми се решават от  човек. Отиваш в Министерски съвет, взимаш едни 30 млн., и готово. Така с отлагане и плащане проблемите не се решават“, заяви Нинова.   Тя изтъкна, че оставката на Нено Димов не обезсмисля вота на недоверие, а дава допълнителни аргументи. „Вотът не е само за Перник, а комплексен за тема екология“, обясни тя.   Нинова заяви, че в парламента ще разчита на подкрепата на ДПС, „Воля“ и независимите депутати. „Общо ние сме 124. Ако има някакви принципи в политиката, вотът ще е успешен“, прогнозира тя.   Нинова каза още, че във вота ще се засегне темата с боклука. „За нас е много важна темата боклук от третия свят“, каза тя и посочи, че за него е виновна агенция „Митници“, т.е. министърът на финансите Владислав Горанов.

Лидерът на БСП посочи, че приема с разбира отказа на главния прокурор Иван Гешев за среща с нея. След няколко дни последваха арестите (на Нено Димов). Представете си – отива лидерът на опозицията и следват арести. Приемам го с разбиране“, каза тя.   Нинова уточни, че не е искала среща с кмета на Перник.   „Цели системи гърмят една след друга. В момента се заформя огромен скандал в здравеопазването. Експерти казват, че следващата е енергетиката“, прогнозира лидерката на социалистите.     „Това е умишлена политика. И за това е виновен първият.

Да сменя колкото иска резервни гуми, двигателят на колата вече не се движи“, заяви тя.   „Борисов опитва да играе между великите сили. Засега изглежда неуспешно“, смята тя.

Tagged

1 thought on “Нинова разкри как Борисов и правителството ще си отидат

  1. Браво НИНОВА!НАТИСКАЙТЕ ТАЗИ МУТРА И ДА СЕ МАХАТ ПО-СКОРО,ЗАЩОТО БЪЛГАРИ ЩЕ ЗАГИНЕ!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *