Нинова с тежък удар срещу Радев. Закопа партията

България отблизо

БСП представи списък с предполагаеми нарушения и сигнали за корупция от страна на служебните кабинети на президента Румен Радев.

„За нас борбата с корупцията е приоритет, независимо кой управлява и до коя институция се отнася. Внасяли сме сигнали по време на управлението на Борисов за корупция, внасяли сме сигнали и по време на правителството на Петков, в което участвахме. По същия начин сме сигнализирали за нарушения от служебните кабинети на президента Румен Радев“, обяви лидерът на партията Корнелия Нинова.

 

Първият сигнал, който са внесли, е от декември 2022 година, а последната жалба – от януари тази година.

Сезирани са бившият главен прокурор Иван Гешев (докато е бил главен прокурор), сегашният главен прокурор Борислав Сарафов, Софийската градска прокуратура, Софийска апелативна прокуратура.

Сигнализирали са за предполагаеми корупционни практики в четири министерства на служебните кабинети – министерство на правосъдието, министерство на електронното управление, министерство на социалната политика, министерство на икономиката и индустрията. Сигнализирани са и за предполагаеми нарушения на двама областни управители по времето на служебните кабинети – на София и Хасково.

„Съмненията са за далавери с имоти, злоупотреби с обществени поръчки, продажба на държавни имоти на частни лица на ниски нива, закупувани от държавата на високи цени“, заявява тя. Сезиран е и Инспекторатът към ВСС за това, че по техни сигнали прокуратурата не е реагирала в установения срок.

Отправили сме 8 питания и сме правили 8 дискусии в парламента за корупция – за министерство на земеделието, за контрабанден канал, продажба на имоти на занижени цени, договорът „Ботош“, доставка на храни и напитки за българските затвори, заявя още тя.

Нинова също така призова прокурорите да си намерят преписките и заяви, че са готови да съдействат.

Tagged

1 thought on “Нинова с тежък удар срещу Радев. Закопа партията

  1. Кой говореше пред целия български народ като министър на икономиката, че не изнася оръжие за Украйна ? Това не беше ли другарката Нинова ? А, имаше ли комисионни от посредническите фирми ? И как се наричат такива хора, ЛЪЖЦИ ? Зависима жена, която отблъсква с огромна сила хората от БСП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *