Нинова твърда: Вземам мандата!

България отблизо
За нас социалната политика е абсолютен приоритет. За много краткото време и връхлетяни от много кризи, успяхме чрез бюджета да подкрепим семейства, домакинства, млади хора, деца, възрастни с 22 млрд. лева.

Това казаха на пресконференция социалният министър в оставка Георги Гьоков и вицепремиерът и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова

 

Тези пари и политики бяха ориентирани към увеличаване на майчинството, безплатни детски градини и ясли, увеличаване на пенсиите, подкрепа на работещите, увеличаване на броя на семействата, които ще получата енергийни помощи през зимата. През цялото време политиката ни бе ориентирана към слабите, уязвимите, включително и към хората с увреждания“, посочи Нинова.

 

Предстоят преговори за съставяне на правителство, в тях отново на първо място ще бъде поставен социалният елемент, допълни тя. „За 7 месеца в социалната политика постигнахме неща, за които се борехме последните 10 години“, каза още Нинова и допълни, че приоритетен проблем остава инфлацията, цени, доходи, бедност и неравенство. Затова тя заяви, че при преговорите за съставяне на ново правителство, ще продължат да бъдат социалният стълб в политиката на България.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *