Нова далавера: Ето как ГЕРБ печелят избори след избори! Ще се смаете!

България отблизо

6 732 316 е броят на избирателите, които имат право на глас на парламентарните избори на 4 април. Това става ясно от справка в сайта на Централната избирателна комисия, съобщи агенция „Фокус“.

 

В същото време според данни на НСИ към 31 декември 2019 г. населението на България е 6 951 482 души.

Данните са по предварителните списъци за гласуване. Избирателните секции в страната са близо 11 900. Българите зад граница, които са подали заявления в ЦИК, за да дадат гласа си, са 616 538. Най-много са във Великобритания (6 424), Германия (4 605), Испания ( 2 797), Италия (1 139), Турция (4 046).

Това не е ли подигравка с хората в България?! Защото подалите заявки да гласуват от чужбина са малко повече от шестстотин хиляди. Но гласуващите от чужбина не се включват в избирателните списъци на тези, които живеят в България и имат право да гласуват.

Припомняме, че само учениците в България са над седемстотин хиляди. И като извадим брой на учениците от цялото население, което живее в страната, остават шест милиона и двеста хиляди избиратели. ЦИК обаче твърди, че имащите право на глас са повече от шест милиона и седемстотин хиляди. Което на практика означава, че едни петстотин хиляди гласоподаватели са написани повече в избирателните списъци.

Тези въпросни петстотин хиляди не са нищо друго освен мъртви души. Хора, които ги няма в страната, но…гласуват. По всяка вероятност за ГЕРБ.

Така се печелят избори. Дори Алеко Константиновият Бай Ганьо не се е сетил да измисли половин милион мъртви души. Но нашите политици го могат. В далаверите нямат стигане. А обикновените хора в България да се оправят сами.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *