Нови разкрития за мистериозното ни правителство. Ето какво се случва след ултиматума на Борисов

България отблизо

Нищо не се е случило. Няма никакви индикации от страна на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ)“, това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова по отношение на това възобновени ли са преговорите с ПП-ДБ.

„За нас са ясни няколко неща. Възможно е правителство единствено и само с мандат на ГЕРБ-СДС с министър-председател Мария Габриел и без участието на Асен Василев“, категорична беше тя.

 

Причината са тежките думи по адрес на Мария Габриел. Недопустимо е да наречеш една жена, майка, заместник-председател на ЕНП и доскорошен комисар на България „красивото лице на мафията“. Това е непростимо“, заяви Петкова в сутрешния блок на Nova News.

 

„Той не направи нищо, за да потърси контакт с Мария Габриел и да поднесе извинения. Цялата ни парламентарна група е дълбоко възмутена.

Поведението му след това затвърди нашето намерение, че с този човек не може да има никаква комуникация и не може да разчита на подкрепа на ГЕРБ“, изтъкна тя.

Другият мотив е свързан с показателите в бюджета. По думите ѝ, неизбежно ще трябва да се върви към увеличаване на данъците, което е резултат от фискалната политика в последните 3 години, водена от Асен Василев.

Петкова посочи и как са вървели преговорите между двете формации: „Влязохме в тези преговори с нагласата да постигнем съгласие“.

Започнаха пазарлъци за постове, министерства. Ще ви дам пример с Министерството на енергетиката. Договорихме се, че ще бъде извършена смяна. Излязоха от преговорите, върнаха се след час и казаха – ако Жечо Станков министър, искаме БЕХ и всички дъщерни дружества“, разкри тя.

 

По думите ѝ, за ПП-ДБ реформата в служите се изразява в смяна на ръководствата.

Петкова коментира още, че няма основание да не вярва на информацията, че е било предложено ген. Атанасов да оглави ДАНС, но той се е отдръпнал, а впоследствие е била предложена друга кандидатура, която не е била приемлива: „Това е, доколкото аз чух вчера, съветникът на Николай Денков в Министерски съвет“.

Петкова заяви, че много от твърденията на ПП-ДБ за преговорния процес не са верни: „Кандидатурата на министър Тагарев беше обсъждана в продължение на дни. Николай Денков каза, че изобщо не е била поставяна на масата на преговорите, което не е истина“.

„Ние обяснихме на колегите много ясно, че в Министерството на енергетиката няма как да е симетрична отговорността. Те държаха да имат ръководител на БЕХ, ние да имаме министър на енергетиката. Основните спорове бяха свързани с постове“, обясни бившият енергиен министър.

 

„Ако някой тласка държавата към избори, това са ПП-ДБ. Хората трябва да знаят това“, подчерта народният представител.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *