Ново двадесет: Вдигнаха мерника и на Статуята на Свободата!

Свят

Вдигнаха мерника и на Статуята на Свободата! Искат да я събарят.

Конгресменът от Републиканската партия в САЩ Максуел Фрост предложи на съпартийците му да подкрепят законопроект за премахване на емблематичната Статуя на Свободата заедно с имиграционните им закони.

 

Звучащото по български изказване беше направено по време на изслушване на Комисията за надзор и отчетност на Камарата на представителите относно имиграцията. На него беше обсъден Законът на за опазване на границите.

Това е всеобхватен законопроект за сигурността на границите и имиграцията, приет през май 2021 г.. Той цели ограничаването на процеса на предоставяне на убежище на пресичащите границата и подкрепя възобновяването на изграждането на граничната стена. Известен е като законопрокт H.R.2.

По време на изслушването Фрост се присъедини към представители на Демократическата партия, които отправиха забележки към законопроекта. Но предложението му за премахване на Статуята на Свободата беше възприето от мнозина като ненужен и провокативен жест.

Идеята му имала за цел да подчертае несъгласието му със законодателството на републиканците, което според него е посегателство върху наследството на Америка като гостоприемна и приобщаваща нация, която приема разнообразието.

Макар че законопроектът, приет от републиканците в Камарата на представителите, има за цел да засили сигурността по границите и да ограничи незаконната имиграция, той беше критикуван. Най-вече от групи за защита на правата на човека и законодатели от Демократическата партия, които твърдят, че предложеннието насърчава ксенофобията и расовата дискриминация.

Предложението на Фрост се разглежда като необмислена и крайна мярка, която не успява да се справи с основните проблеми на имиграционната криза, уточняват от safenews.bg.

„Колеги от другата страна на пътеката, нека бъдем честни с имигрантите, които заслужават нещо по-добро от това, което им предлагате. Не приемайте имигранти, ако планирате да ги отхвърлите. Ако продължавате да прокарвате фанатичния си законопроект, тогава приемете и този законопроект.

Позволих си да го изготвя за вас – каза Фрост, като държеше проекта. „С него се премахва Статуята на свободата – най-големият ни символ, който казва на хората да дойдат тук“.

„Това е, което сте вие – премахвате тъканта на Америка. Затова искам да знам кой републиканец, който подкрепя и гласува за H.R.2, ще внесе този законопроект“, продължи той и каза: „Ако ще подкрепяш H.R.2 и тези фанатични мерки, най-малкото, което можеш да направиш, е да не бъдеш лъжец“.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *