Нов скандал в ефир! Разкриха кой стои на задната седалка на джипката, Виктор Николаев онемя

България отблизо

Говорим постоянно за резултата, колко ще са доходите, какви мерки за доходите да предприемем. Ние не говорим за тези, които плашат всичко това, а само за това, какви пари някъде ще раздадем.

Всичко това плащат работещите хора. За да има ръста на доходите, трябва да се повиши производителността на труда. Пенсиите се плащат от осигуровките на работещите хора, а вече и от данъците им.

 

Това каза кандидат-депутатът на ГЕРБ Тома Биков в ефира на Нова тв по време на дебат за социалната политика, икономиката и доходите на българите.

„Когато си мислиш, че с административни мерки напишеш нещо в закона и то стане реалност, тогава се появява и инфлацията. Така се появи инфлацията и те не могат да се справят“, каза още Биков.

 

„Казвам им, че покупателната способност си остава същата. Помня времената, когато пенсиите бяха 300 000 лева, но с тях се купуваше 2 хляба“, добави той.

„Решението е. Първо, трябва да се върнем към разходите за развитие, инвестициите в инфраструктура, които са спрени от 3 години. Разходите за образование спаднаха през последните три години. Всички тези неща са промяна на модела, те промениха модела, така го промениха, че сега ме питате как ще повишим доходите. Ми те са вече високи“, констатира с ирония кандидат-депутатът на ГЕРБ.

„Моделът на джипката го променихме и вече не се раздават милиарди с постановления на МС“, опита се да се защити Искрен Арабаджиев от „Продължаваме промяната“.

„Вече въобще нищо не се раздава“, контрира го Биков.

„Една бърза мярка, която веднага може да намали цените на храните, е да сменим майката на депутата от ГЕРБ, като председател на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова“, реши да атакува по-смело представителят на ПП.

„Ето такива глупости, това сериозно ли го говорите, това ли ви е програмата“, отвърна му Биков.

След тази реплика в студиото избухна хаос и всички започнаха да говорят един през друг.

„Тази комисия трябва да разследва картелите. Затова регулаторите са толкова важни“, опита се да продължи Арабаджиев.

„Парадоксално е, че двамата които говорят в момента натискаха заедно копчето за избор на министрите в сглобката. Това е техния модел“, включи се Иван Ченчев от БСП.

„При управлението на ГЕРБ за 12 години пенсиите се вдигнаха с 5 лева. Също при управлението на ГЕРБ Борисов натоварваше пенсионната система с добавките, които Борисов щедро раздаваше. Затова сега пенсионерите с 40 години трудов стаж не взимат достойни пенсии“, каза още той.

„Напротив, говорите абсурдни неща“, контрира го Биков.

Арабаджиев говори за модела на джипката. Вас ви качиха на задната седалка на джипката. Защото с този модел управлявахте 9 месеца. Говорихте по телевизиите единствено кой да назначите по тези регулатори. Говорихте как ще сменяте регулаторите.

Изтекоха записите, в които ще правите изборите с ваше МВР. Щяхте законно и незаконно да уволнявате в службите. Кеша, нелегалния в момента, видимо го харчите за вашата кампания. Затова е унизително да говорите за джипката, защото за вас Борисов 9 месеца беше безалтернативен. А вие и Христо Иванов извършихте най-голямото предателство – сринахте най- основния закон в държавата – Българската Конституция“, каза на свой ред Станислав Балабанов от ИТН.

След това кандидат-депуттите един през друг започнаха да си разменят обвинения и за това, че инвестициите в България са намалели драстично през последните години.

В края на краищата водещият Виктор Николаев не издържа и избухна: Некадърни ли сте, българските политици, за да може Румъния да е по-развита икономически и да ни изпреварва като доходи. Вие ли сте неможачите, защото останалите сектори в българското общество се справят въпреки политиците. Каква е причината Румъния да е по-напред? 

„Румъния се движи в света на нормалността, а не в света на фантазиите и да дават на хора, копито не могат себе си да оправят, да оправят цялата държава“, опита се Биков да атакува ПП за пореден път.

„Там имаше справедливост и възмездие, който е имал нерегламентиран кеш влезе зад решетките. И то не един политик. В България тези сглобки станаха, за да няма никой зад решетките“, каза на свой ред Ченчев.

След това за пореден път депутатите започнаха да се надвикват и тогава и нервите на Мира Иванова не издържаха и тя изригна: Моля да се изслушвате и да говорите един по един. Защо инвеститорите предпочитат да ходят в Румъния, Сърбия, при положение, че ние имаме ниски данъци, ниски заплати, би трябвало да сме идеални? 

Защото години наред институциите искаха този неофициален кеш за каквото и да ви се случи, каза Ченчев.

„Там политиците и държавата действат по здрав начин спрямо корупцията. А в България едни хора арестуваха символа на миналото, а след това решиха да управляват с него“, изказа се и Балабанов.

Арабаджиев реши да се оправдае, че сглобката е била първата стъпка за вкарването на подобни политици в затвора.

„Усилията , които трябва да се положат не са само в политическия елит, но и в съдебната система. Но ако вкараме 20 души няма да ви се вдигнат пенсиите. Когато взимаме външен дълг, за да запушваме дупки, а не за инвестиции и образование, тогава резултатите ще ги берем още дълги години“, добави Биков.

Лъжа е, че сме теглили заеми за социални разходи, опита да се защити Арабаджиев.

Вие изтеглихте заеми за остаряла американска военна техника, каза пък Йоан Тодоров от „Възраждане“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *