Отново ШАХ и МАТ от ВЛАДИМИР ПУТИН! Вашингтон НА КОЛЕНЕ! Вижте КАКВО стана!

Свят

Преди няколко дни, шефовете на трите най-мощни руски разузнавателни служби пристигнаха във Вашингтон като у дома си, и се срещнаха със своите американски колеги.

Това стана, въпреки че на тях им е забранено да влизат в САЩ. Сергей Наришкин, началник на Службата за външно разузнаване, Александър Бортников, шеф на Федералната служба за сигурност и Игор Коробов, началник на Главно разузнавателно управление на руската армия, разговаряха с директора на Националното разузнаване на САЩ Дан Коутс и директора на ЦРУ Майк Помпео.

И до ден днешен никой не знае какво е истинското съдържание на разговорите. Официално, вестник „Вашингтон пост“ съобщи, че шефовете на руските и американски тайни служби са обменяли мнения относно сътрудничеството в борбата с тероризма и авиационната безопасност.

Но, както винаги никой не вярва на официалните съобщения. Агенти от американските тайни служби споделиха, че никога не са виждали такова масирано нашествие на руското разузнаване в сърцето на Съединените щати. И съвсем естествено, хората по света търсят отговори на това мистериозно събитие. А вълна от догадки и коментари залива медиите по света.

Небивалият десант на руските тайни служби в центъра на САЩ, със сигурност не е предизвикан, заради обсъждане на сътрудничеството в борбата с тероризма и авиационната безопасност. И то поради простата причина, че нищо извънредно не се е случило в сферата на борбата с тероризма.

Бихме казали, че е точно обратното. Русия води изключително успешна борба с тероризма. Тя ликвидира Ислямска държава, освободи Сирия, помогна на Ирак и Египет. И най-важното за нас е, че прекрати огромния приток на мигранти към европейските държави.

Следователно темата за тероризма не може да накара шефовете на руските тайни служби така безпрецедентно да дебаркират във Вашингтон. Ядрената програма на северна Корея също не може да бъде повод за това извънредно и изключително необичайно събитие, като осъществения в центъра на Вашингтон контакт, между тайните служби на Русия и САЩ.

Беше лансирана дори екзотичната идея, че натрапчиво присъствие на извънземни в орбита около Земята и на самата планета, са принудили двете разузнавания да се срещнат така екстрено. Само че за такова присъствие засега няма никакви валидни доказателства, ако не броим спорадичните „разкази“ на американски и руски космонавти за техни срещи с извънземни в близкия космос.

Има обаче едно събитие, което сигурно е подтикнало руският президент Владимир Путин и шефовете на руските тайни служби да се решат на такъв безпрецедентен демарш. Става дума за тъй наречения „Кремълски доклад“, в който министерството на финансите на САЩ изброява имената на над 200 души от руското правителство, президентството и бизнеса, на които би могло да бъдат наложени санкции.

На практика този „Кремълски доклад“, по думите на Дмитрий Песков, прес секретар на руския президент Владимир Путин, обявява цялото правителство и президентството на Руската федерация за врагове на Америка. И след като цялото ръководство на РФ са „врагове на янките“, то тогава излиза, че САЩ обявяват истинска война на Русия. А всички знаем, че по границите на Руската федерация са разположени стотици американски военни бази, натъпкани с крилати ракети, носещи ядрени бойни глави.

Значи какво излиза? Янките обграждат РФ с военни бази и след това обявяват руския управленски елит за свой враг. По този начин те подготвят общественото мнение на САЩ и на света, за началото на война срещу Русия, срещу нейното правителство и руския президент.

Именно това извънредно събитие е било в основата на визитата на шефовете на руските тайни служби във Вашингтон. Те са принудили своите колеги от Националното разузнаване на САЩ и от ЦРУ да ги приемат. Или да носят последствията от евентуално начало на пълномащабна война между двете суперсили. Така Вашингтон е бил поставен на колене.

Именно затова, шефът на ЦРУ Майк Помпео, обяснил на сенатора от демократичното малцинство Чък Шумер, че срещата с руските разузнавачи се извършва по всички закони на държавата и пряко засяга националната сигурност на САЩ.

Защото, по всяка вероятност, шефовете на руските тайни служби са поставили ултиматум на своите колеги. Да се срещнат със Сената и Конгреса и да решат какво искат:  Война с Русия или мирно съжителство и сътрудничество?!

Понеже в случай на война, Америка със сигурност ще изчезне от картата на света. Тя е в близост до океана. И дори няма да са нужни ядрени бомби, за да бъде потопена и унищожена.

Докато за Русия такава опасност не съществува. Шах и мат за САЩ. От великият Владимир Путин.

Автор Иво Македонски, istinata.net

loading...

Tagged

17 thoughts on “Отново ШАХ и МАТ от ВЛАДИМИР ПУТИН! Вашингтон НА КОЛЕНЕ! Вижте КАКВО стана!

 1. Щатите едва ли мислят за война с Русия. Руснаците имат такова въоръжение ,че всеки би се замислил, преди да се захване да воюва. Военната истерия на янките им служи, за да оправдаят огромния военен бюджет. Единствената жертва са народите на света, които търпят тази военна експанзия на Щатите.

 2. САЩ никога не биха пропуснали възможност да завоюват, макар и частица от Русия или която и да е друга държава. Стратегическият паритет за сега е факт. Докато Русия се „помпа“ за сметка на ресурси и собственият народ, то САЩ се „помпат“ за сметка на целият останал свят. Тук е основното противопоставяне идеологическо, политическо и социално. 137 милиона руснаци срещу 350 милиона американци, без широката световна обществена подкрепа и умела политика, няма как да се получи. По същество останалите велики стопански и военни сили нямат интерес САЩ и Русия да са в мирно съглашение…

 3. Това сякаш умника Македонски го е писал. От задните си части ли го изсмука бре путкинолизец?:)
  То като няма на какво друго да разчитат поддържниците на Путкин сега на океана разчитат.:) Само, че Македонски, САЩ не са Малдивите ако не ти е ясно и няма от какво да се страхуват от океана. За твое сведение Русия лежи на два океана също. И нейният втори по големина град е на сантиметри от морското ниво също както и Ню Йорк. Колко тъп трябва да си да хвърлиш атомна бомба в океана и да чакаш цунами да унищожи противника?:) Че нали докато цунамито удари САЩ, Русия ще е поръсена обилно със същото…Явно на някой хора не им е ясно, че война между САЩ и Русия няма как да има. И двете държави са толкова въоръжени, че много добре знаят, че победител няма да има, а губещи ще са всичко. Победител е този, който има по-добра икономика…американците го знаят от отдавна и така побрдиха Съветската империя и така са на път да смачкат и Русия. За непросветените (Македонски, и ти си в този списък) Русия с 150 млн. населине произвежда по-малко от една Канада с 36 млн. Това са фактите дорогие друзя, а когато фактите говорят Македонски по-добре да копа лозята…повече успех ще има:). За писател не става…с лъжи едва ли ще успее.

  1. Много си просТ бе димо ! Една бомба в средата на Йелоустон и половината щати са аут , ясно ли ти е ? Нее, ама наистина си мнооо прост!

   1. Жеко, Жеко…вятър те вее на бяла кобила…Че то по твоята логика и една бомба на Красния площад и половината Русия е отишла. Ама само, че нещо много по пенсионерски изветряла ми изглежда мисленето ти. То ако беше толкова лесно колкото червеното ти мозъче си мисли още ССС-рето ти щеше да го направи когато виждаше, че му идва края. Те ракети и бомби и самолети имаха в пъти повече от Русия. Да, да ама не както казваше Петко Бочаров:).

  2. Драги ми Димо (и не толкова драг), Путин не разчита на океана, но го ползва за оръжие. Както каза Жириновски (дано не греша) докато американците спят, нашите (руските) учени са способни да изместят оста на Земята. Достатъчно е с 2-3 градуса и климата ще е като в Сибир и катастрофален за САЩ. Но да пишем повече на тази тема. Нека първо „хванат“ хипер звуковата ракетата Циркон на Русия пък после ще коментираме. Единствено вярното в коментара Ви е че няма да има победител. Не съм чул някой да е намерил спасение от Скиф (наречена още „мъртва ръка“ или „периметър“). А за просветените (в частност Димо) защо да произвеждам като мога да го купя. Отговори си на въпроса – какво постигнаха санкциите срещу Русия (освен загубите за западните производители защото Русия не е пазар който може да се пренебрегне). Като не искат да продават и купуват руски стоки защо не се отказаха от руския газ.И така „дорогие друзя“ това са останалите (не всички) факти, а докато фактите говорят (колкото и да не ни се иска да ги чуем) някой цял живот копаят картофи и ядат намазана филия с мас.

   1. Наблюдател!Да не си му хвърлил мерак на ДимотУ?Тъкмо смятах да му „скоча“ от либов и ти ми го взе! Халал да ти е!С прости хора не се занимавам!

  3. Димо,като гледам по-голяма путка от теб няма! Разсмиваш ме!Хем си злобен,хем и неподготвен!Чети бе човек!ЧЕТИ!Това да не ти е хоремага!Хайде,пий си ичкията и разтягай лакардии!С другите пияндета да си имате приказката!

 4. По-простичко е Македонски…просто са ги привикали за справка:).

 5. Уважаеми г-н Македонски,
  1. Десант – стоварване на войски на вражеска територия…
  2. Поставям на колене – принуждавам някого да изпълнява волята ми…
  Такова заглавие, при наличие само на факта (приемлив за истина) , че ръководители на трите главни разузнавания на Русия (след задължителни предварителни контакти и съгласуване на дипломатическо ниво!!!) са се срещали със съответни ръководители на разузнавателните служби на САЩ, превръща Вашата публикация в пародия. И принизява името на сайта „ИСТИНАТА.нет“ до ниво на „жълта преса“. Съжалявам, но ме принуждавате да направя такъв коментар!

  1. В кой век живееш бе , селски ? Войник ходил ли си ? Сега войската се намесва чак когато ракетите са унищожили всякаква техника и съпротива на врага ! Ти как мислиш , руските ракети дали няма да достигнат САЩ преди янките да решат къде да нападнат ? Много лаици – русофоби тука ! Гаче ли американки са ги раждали !

 6. Относно Димо
  Много ми е интересно преди Втората световна кой имаше по добра икономика Русия или Германия,че не се сещам!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *