„Отровното трио“ до дни се среща със Слави, Мая и Христо Иванов! Ще гарантират честността на вота!

България отблизо

Бул “Цар Освободител” бе блокиран от протестиращите, които за 104-та поредна вечер настояваха за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Полицията организира трафика така, че автомобилите да могат да преминат по обходен маршрут.
По-рано през деня организаторите от т.н. „Отровно трио“ обявиха, че са поканили извънпарламентарни партии на среща, за да се изработи механизъм, който да гарантира честността на вота.
Пред БНР Арман Бабикян от триото обясни, че са били поканени три политически партии – „Има такъв народ“ с лидер телевизионния водещ Слави Трифонов, формацията „Изправи се БГ“ на Мая Манолова и „Демократична България“, чиито съпредседател е Христо Иванов.
Това се прави, според думите на Бабикян, защото поне засега, статистическите проучвания даваш шанс на тези организации да влязат в следващото Народно събрание. Срещата най-вероятно ще се проведе в началото на следващата седмица, обясни Бабикян.
Според организаторите, е напълно възможно да се гарантира честен вот на предстоящите избори независимо от това дали те ще са предсрочни или редовни. Триото е набелязало необходимите мерки, които да гарантират честността на вота и в тази връзка иска да се консултира с извънпарламентарните политически партии и движения, които биха могли да излъчат повече наблюдатели за вота, както и да дадат нови идеи как изборите да бъдат проведени, така че да няма съмнения в тяхната легитимност.
Възможно е да има и друга тема за разговор, като например, как една от тези политически организации или всички заедно, да представляват исканията на протеста на предстоящите парламентарни избори. Разбира се, ако тези партии желаят да приемат целите на протеста като свои и да се откажат от партийните си програми.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *