От последните минути! Делян Добрев зашлеви ПП с документ и призова главния прокурор да се намеси! Вижте къде са потънали едни 200 милиона евро!

България отблизо

Кирил Петков и Асен Василев да си търсят добри адвокати. Такъв апел отправи към бившите управляващи Делян Добрев от ГЕРБ по време на брифинг.

По повод думите на Кирил Петков от тази сутрин, че Бойко Борисов трябва да се пенсионира и да ходи в затвора, Добрев репликира, че именно Петков и Василев са тези, които трябва да се „притесняват как да отърват влизането в затвора“.

Ексдепутатът показа фактури, доказващи, че сме плащали на „Газпром“ за синьо гориво и досега, но чрез посредници, с което държавата само за три месеца е била ощетена с 200 млн. евро. Един от посредниците е фирмата „МЕТ“, която по негови твърдения е фирмата, от която идва сегашният директор на „Булгаргаз“.

„Тоест, частната фирма – посредникът, си назначи директор на държавното предприятие“, обобщи Добрев. „Както може да видите, от момента, в който го назначи, започна да купува газ от собствената си фирма. Има сделки, при които газ е купуван скъпо от фирма „МЕТ“ и е продаван обратно на същата фирма „МЕТ“ – евтино. Разликата е 7 млн. само за месец. С две фактури. Няма заплати, ток, суровини и други разходи“, допълни Делян Добрев.

Бившият депутат опроверга думите на ексфинансовия министър Асен Василев, който твърди, че у нас руски газ няма и не се купува такъв от посредници. „Видяхте посредниците с фактурите“, заяви Добрев. „Кирил Петков, поне тази сутрин, призна, че има руски газ. Но не само, че е руски, а е и с посредници, които го оскъпяват с 30%“, каза още той.

Делян Добрев разкри и какво е станало с двата танкера американски газ. Според него те са пристигнали, но са били разпродадени в Гърция и Турция, а страната ни отново е закупила газ от посредници. „Като изключим азерския газ, 100% от останалия газ е руски. В България не е пристигнала нито една молекула американски газ“, категоричен бе Добрев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *