От последните минути: Нинова поиска предсрочни избори. Вижте мотивите

България отблизо

„Това е меморандум на позора на ПП-ДБ, самопризнание за подялба на постов и шамар за Борисов. Партиите, които щяха да изчегъртат ГЕРБ и щяха да сменят Борисов, сега му предлагат 50% от държавата.“

Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира в кулоарите на парламента меморандума, предложен от ПП-ДБ на ГЕРБ за управлението.

„Това е меморандум-самопризнание, че тази сглобка съществува единствено, за да си разпределя постове. От началото на правителството до ден днешен ние от БСП повтаряме това – тези хора се събраха единствено, за да си разпределят държавата, да я овладеят чрез регулатори и ВСС и ето го доказателството – писмено, черно на бяло доказателство за какво са се събрали. Няма нито ред за политики, за хора, за здравеопазване, за цени, за инфлация – само постове. Това е много звучен шамар за Бойко Борисов. Ако изобщо ГЕРБ седнат за преговори по този меморандум, това означава, че той е поставил напълно партията си на колене пред ПП-ДБ“, продължи Нинова.

„Единствен изход от тази ситуация е избори 2 в 1“, отсече Нинова.

Като предателство на националния интерес определи Нинова изказването на премиера Николай Денков, че е важно санкциите срещу Русия да работят.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *