От последните минути: Президентът излиза в карантина!

България отблизо

Главният секретар на президента Димитър Стоянов е с положителен тест за коронавирус от днес. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Димитър Стоянов е в отпуск от 26 октомври, а последният му контакт със служители в президентската институция е от 23 октомври.

За положителния тест за коронавирус е уведомена Столичната регионална здравна инспекция. Президентът и служителите, с които е бил в контакт, преминават в самоизолация и дистанционен режим на работа до предписание на Столичната регионална здравна инспекция. Взети са всички мерки за нормалното функциониране на президентската институция.

Припомняме, че това не е първият случай, в който държавният глава общува с човек, дал по-късно положителна проба за коронавирус. Полският президент Анджей Дуда бе дал положителен тест за коронавирус след среща с Румен Радев в Естония. А преди това Радев бе в контакт със заразения шеф на ВВС ген.-майор Димитър Петров, дал положителен тест на 18-ти октомври. Президентът бе под карантина, но само за 1 ден, тъй като РЗИ отмени самоизолацията му. По-късно шефът на инспекцията Данчо Пенчев хвърли оставка.

Всички тестове на президента досега са отрицателни.

В момента мечтата на Борисов да види съперника си изолиран, се сбъдна.

Толкова тежки думи срещу президента нито един премиер не беше изричал.

Надяваме се сега Борисов да се успокои и да оздравее, а президентът да е само контактен, но не и заразен!

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *