От последните минути: Скандал в Народното събрание! ГЕРБ искат Кирил Петков в залата, нападнаха Никола Минчев!

България отблизо

Искането на ГЕРБ министър-председателят Кирил Петков да бъде извикан за изслушване в Народното събрание, предизвика напрежение в пленарната зала на Народното събрание.

Председателят Никола Минчев  влезе в диалог с депутатите от опозиционната група, които настояваха за идването и на икономическия министър Корнелия Нинова.

Депутати от ГЕРБ заявиха, че се създава паника заради отмененото заседание на правителството днес и трябва да бъдат дадени обяснения има ли форсмажорни обстоятелства около ставащото в страната. В отговор бяха обвинени от управляващите, че самите те провокират паника с искането си за спешно изслушване на премиера.

Тома Биков пък провокира БСП, като заяви, че партията е форсмажорното обстоятелство в българската политика от години. „Не искаме Корнелия Нинова, искаме Кирил Петков да ни отговори на въпросите”, заяви депутатът.

„Като го повторите 10 пъти, мислите ли, че увеличавате шанса това да се случи? По-скоро е обратното”, заяви председателят на парламента Никола Минчев.

В отговор от групата на ГЕРБ попитаха го попитаха от място дали се е обадил на Кирил Петков. „Какво значи „обадихте ли му се”? Да сте ме видели да говоря по телефона докато водя заседанието?”, отвърна Минчев. След това ГЕРБ поиска почивка, за да бъде съобщено на министър-председателя, че опозицията иска да дойде в Народното събрание.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *