От последните минути: Хора на Стъки нахлуха в министерството на спорта!

България отблизо

Група състезатели по ММА са нахлули в Министерството на спорта, съобщи току що NOVA.

На място има полиция и жандармерия.

Шефът на федерацията по ММА Станислав Недков – Стъки е поискал да се срещне с министъра на спорта. Такава среща не е била уговорена, което е и причината да се подаде сигнал до 112.

Повод за този невиждан акт бяха изказванията на Антон Кутев и спортния министър за взети пари от различни програми.

Сумата е над 2 милиона лева.

Ето каво каза Кутев:

„Прекарах един час в Министерството на спорта и разбрах защо ММА бойците се занимават с политика – защото печелят повече от нея, отколкото от спорт. Станислав Недков ни будалка. Федерацията, която той управлява, е получила над 1 млн. лв.”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” говорителят на правителството Антон Кутев.

„Тези 220 хил. лв., за които говори той, са само по програмата за превенция на зависимостите. Не е свършена никаква работа и това е единственият проблем. Отделно федерацията е взимала всяка година по 180 хил. лв. Получавани са средства и по други програми. Начинът, по който са били провеждани тези конкурси, е абсолютно несъстоятелен”, добави Кутев.

Той коментира и участието на дъщеря си в Националния младежки форум.

„Моята дъщеря не е взела стотинка от Министерството на младежта и спорта. Национален младежки форум е участвал по проекти в министерството, но през 2020 г., а моята дъщеря е напуснала тази организация през 2019 г.”, обясни Кутев.

Припомняме, че вчера Стъки нахлу без покана и в Нова тв.

Виктор Николаев заплаши да го изгони с охрана.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *