Очаква се страховит протест в София, полицията вече е приготвила водни оръдия

България отблизо
Започна извънредният конгрес на Българския футболен съюз (БФС), на който да бъде избран нов президент. Седем са кандидатите – Михаил Касабов, Димитър Бербатов, Георги Иванов, Георги Градев, Петьо Костадинов, Геогри Захариев и Манол Иванов.

 

 

След 18 години, с кратко прекъсване, начело на футбола ни Борислав Михайлов напуска поста. Активно обаче се говори, че сред кандидатите има хора, близки до него, които само ще продължат начина на работа на Михайлов. Начин, който постави българския футбол на едно крайно недостойно място.

 

Михайлов най-после подаде оставка след години на призиви от страна на футболните среди, недоволни от управлението на любимия спорт през последните 18 години. Чашата преля заради решението на БФС да премести мача между България и Унгария от София в Пловдив заради намеренията на агитките да протестират от трибуните.

 

БФС се опита да си измие ръцете и със СДВР, които отрекоха да са казвали, че мачът не може да се проведе с публика и ще има проблеми при неговото охраняване. Топката беше прехвърлена и на УЕФА.

 

Не е съвсем ясно дали именно БФС не са инициирали преместването на мача с подвеждаща информация към Съюза на европейските футболни асоциации.

 

Протест все пак се състоя – на 16 ноември, 2023 г. Градусът на напрежението се покачи допълнително, след като полицията се опита да разпръсне запалянковците с водни оръдия, имаше и примери за брутално полицейско насилие. От агитките хвърчаха пластмасови и стъклени бутилки, мятаха се бомбички. Беше подпален и бус.

 

Самият Михайлов отказа да подаде оставка непосредствено след събитията. Масово възмущение предизвикаха реакциите на Българския футболен съюз след мача. На излизане от стадиона някогашните футболни легенди като Йордан Лечков, Емил Костадинов и Борислав Попов, а Костадинов  показа среден пръст.

 

Допълнителни мерки за сигурност, водно оръдие и отцепен периметър. Такава е организацията на Столичната полиция за извънредния конгрес на Българския футболен съюз, който ще се проведе в хотел в София.

 

От полицията обявиха, че очакват присъствие на футболни фенове от столицата и страната, които ще подлежат на обстойна проверка.

 

От СДВР потвърдиха и наличието на два сигнала, подадени за купуване на гласове. Към момента нарушения по тях не са открити, но работата по случаите продължава.

 

ФрогНюз

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *